Aplicaţia de lectură de informaţii Flipboard a cumpărat-o pe rivala sa Zite de la CNN

Aplicaţia Flipboard, care permite utilizatorului să îşi compună propriul ziar online, compilând informaţii din diverse site-uri, a anunţat miercuri că a cumpărat-o pe rivala sa Zite de la postul de televiziune CNN.

370 afișări
Imaginea articolului Aplicaţia de lectură de informaţii Flipboard a cumpărat-o pe rivala sa Zite de la CNN

Aplicaţia de lectură de informaţii Flipboard a cumpărat-o pe rivala sa Zite de la CNN (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Patronul Flipboard, Mike McCue, a declarat într-un mesaj online că această operaţiune "va duce la crearea unui ziar personal ce nu suportă comparaţii pentru milioanele de cititori ai noştri".

În paralel cu această achiziţie, CNN şi Flipboard prevăd să lanseze în comun reviste online derivate din anumite emisiuni difuzate de postul CNN.

Detaliile tranzacţiei nu au fost divulgate, însă un articol apărut pe site-ul CNNMoney evocă un preţ de 60 milioane de dolari. CNN a cumpărat Zite în urmă cu trei ani, pentru suma de 20 milioane de dolari.

CNN face parte din grupul media Time Warner.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici