Apple a lansat cel de-al patrulea iPhone - GALERIE FOTO

Apple a lansat luni cel de-al patrulea model al familiei iPhone, pe care va încerca, spre deosebire de modelele anterioare, să îl introducă rapid în cât mai multe ţări, pentru a-şi consolida poziţia pe piaţa competitivă a "telefoanelor inteligente".

384 afișări
Imaginea articolului Apple a lansat cel de-al patrulea iPhone - GALERIE FOTO

Apple a lansat cel de-al patrulea iPhone (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Directorul general al companiei, Steve Jobs, a prezentat la evenimentul anual Apple developers conference din San Francisco, un smartphone redesenat, denumit iPhone 4, cu un preţ recomandat de pornire de 199 de dolari în Statele Unite, mai subţire cu 25% decât predecesorul iPhone 3GS.

Noul model se laudă cu un ecran de calitate mai ridicată, o baterie cu viaţă mai lungă, video chat prin Wi-Fi şi un senzor giroscop pentru jocuri.

Apple a lansat cel de-al patrulea iPhone (Imagine: Mediafax Foto/AFP)Apple a lansat cel de-al patrulea iPhone (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Jobs a anunţat, în faţa unei săli pline cu jurnalişti, bloggeri şi oameni din industria IT, că iPhone 4 va fi lansat din 24 iunie în cinci ţări, urmate de alte 13 până pe 18 iulie. Până în septembrie, Apple vrea să introducă modelul pe 88 de pieţe, marcând cea mai rapidă campanie de comercializare a telefonului de la lansarea primului iPhone, în vara lui 2007.

Apple încearcă să-şi crească puternic prezenţa în afara continentului nord-american, unde penetrarea iPhone este încă relativ mică.

Apple a lansat cel de-al patrulea iPhone (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Deşi computerul-tabletă iPad a avut un succes neaşteptat în primele două luni de la lansare, cu două milioane de unităţi vânute în 60 de zile, iPhone rămâne principalul segment de creştere al Apple, iar pieţele internaţionale au devenit cheia succesului acestei familii de modele. Unii analişti estimează că peste două treimi din vânzările iPhone au loc acum în afara SUA.

Noul model se confruntă însă şi cu o doză de scepticism din partea specialiştilor, care consideră că multe dintre inovaţiile aduse erau aşteptate şi nu surprind pe nimeni, iar telefonul reuşeşte tot mai greu să-şi facă loc în centrul atenţiei pe o piaţă extrem de competitivă şi aglomerată.

Apple a lansat cel de-al patrulea iPhone (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ultimele date ale companiei de cercetare de piaţă Gartner arată că vânzările iPhone au crescut cu 15% în primul trimestru, modelul ocupând poziţia a treia pe piaţa internaţională a smartphone-urilor, însă gama de telefoane bazate pe sistemul de operare Android al Google, oferite de producători precum Motorola, HTC Corp, Samsung sau Dell, a înregistrat o creştere puternică, suflând acum în ceafa Apple de pe poziţia a patra.

Jobs a arătat însă că iPhone 4, care este construit în jurul aceluiaşi procesor A4 care stă la baza iPad, reprezintă cel mai mare salt tehnologic din familia de telefoane a Apple.

iPhone, lansat în 2007, a devenit un standard pentru industria telefoanelor inteligente, toţi marii producători începând rapid să se orienteze şi să se raporteze la modelul Apple.

Aplpe a vândut 8,75 milioane de iPhone-uri în primul trimestru al acestui an, care au reprezentat 40% din veniturile companiei, cu o marjă de profit estimată la 60%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici