Arheologii au găsit urme de gustări vechi de 1.900 de ani la Colosseum. Ce mâncau spectatorii pe durata luptelor dintre gladiatori

Spectatorii de la amfiteatrul antic al Romei savurau măsline, smochine, nuci şi multe altele în timpul partidelor sângeroase de lupte dintre gladiatori.

8802 afișări
Imaginea articolului Arheologii au găsit urme de gustări vechi de 1.900 de ani la Colosseum. Ce mâncau spectatorii pe durata luptelor dintre gladiatori

Hepta

În canalele şi pasajele de sub Colosseum, arheologii au găsit noi dovezi despre cum ar fi putut fi participarea la evenimentele de la amfiteatrul antic şi chiar ce gustări ar fi preferat spectatorii.

Ei au descoperit urme şi sâmburi de măsline, nuci, carne, cireşe, struguri, smochine, mure şi piersici de acum 1.900 de ani. Participanţii la celebrul amfiteatru probabil au savurat aceste gustări în timp ce urmăreau evenimente precum piese de teatru şi luptele dintre gladiatori. 

Descoperirile „ne adâncesc înţelegerea experienţei şi obiceiurilor celor care au venit în acest loc în timpul zilelor lungi dedicate spectacolelor”, spune Alfonsina Russo, directorul Parcului Arheologic Colosseum potrivit Reuters

De asemenea, printre descoperiri se enumeră oase de la lei, urşi, câini şi alte animale. Cercetătorii presupun ipoteza că aceste animale ar fi fost forţate să se lupte între ele în faţa publicului, sau poate să fi fost folosite ca pradă în cadrul demonstraţiilor de vânătoare, relatează Reuters.

De asemenea, arheologii au găsit 50 de monede de bronz care datează din secolele III şi VII d.Hr., inclusiv o monedă rară de argint din jurul anului 171  care marchează zece ani de domnie a împăratului Marcus Aurelius. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici