Arhiva foto a celebrei reviste americane Life, accesibilă online

Arhiva foto a celebrei reviste americane Life, printre care se numără imagini ce au devenit emblematice pentru secolul XX, sunt, începând de marţi, accesibile pe internet, potrivit declaraţiilor oficialilor grupului Time, care controlează acest titlu.

265 afișări
Imaginea articolului Arhiva foto a celebrei reviste americane Life, accesibilă online

Arhiva foto a celebrei reviste americane Life, accesibilă online

Reprezentanţii Time au declarat că în jur de 10 milioane de imagini vor fi disponibile online, pe un site special realizat de Google, şi vor putea fi găsite pe internet prin intermediul unei simple căutări pe motorul Google sau prin aplicaţia Google Images.

În colecţia fotografică a revistei Life se numără lucrări ai unor importanţi fotografi precum Alfred Eisenstaedt, Margaret Bourke-White, Gordon Parks sau W. Eugene Smith.

De asemnea, Life pune la dispoziţia utilizatorilor şi imaginile realizate de un amator cu asasinatul lui John Fitzgerald Kennedy

Potrivit reprezentanţilor companiei media, 97% dintre aceste fotografii, care vor fi accesibile online, nu au fost niciodată prezentate publicului.

"Milioane de imagini au fost scanate şi publicate online prin intermediul Google Images Search astăzi (marţi n.r), cele 10 milioane de fotografii fiind accesibile în totalitate, începând de luna viitoare", informează compania Time.

Fotografiile sunt disponibile gratuit pentru utilizarea în scopuri personale sau pentru cercetare, însă Time deţine drepturile de autor şi de proprietate asupra acestor conţinuturi.

Revista Life a fost fondată în 1883 şi timp de 53 de ani a fost editată ca o publicaţie dedicată divertismentului, cuprinzând foarte multe fotografii şi comentarii satirice sau de factură socială.

În 1936, fondatorul Time, Henry Luce, a cumpărat revista transformând-o într-o publicaţie care pune accentul pe jurnalismul foto.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici