Armata americană şi-a făcut cont pe Facebook

Armata americană a anunţat luni lansarea contului său oficial pe Facebook şi deschiderea unui nou birou pentru "mijloacele de informare socială" pe Internet, în pofida regulilor care limitează accesul soldaţilor la site-urile de socializare pe Internet.

22 afișări
Imaginea articolului Armata americană şi-a făcut cont pe Facebook

Armata americană şi-a făcut cont pe Facebook (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Tinerii de astăzi nu urmăresc ştirile de seară. Ei au prieteni cu care împărtăşesc informaţii pe Twitter sau Facebook", a declarat o purtătoare de cuvânt, Lindy Kyzer. "Dacă nu suntem prezenţi în aceste spaţii, atunci nu vom vorbi despre armată", a adăugat ea.

Diviziunea armatei pentru "mijloacele de informare socială" pe Internet a fost creată în martie şi pagina oficială a armatei pe Facebook lansată săptămâna trecută are deja peste 8.000 de abonaţi, a adăugat ea.

Site-ul este utilizat de soţii ale soldaţilor în căutare de sfaturi de la alte familii de militari, tineri recruţi care aşteaptă să fie mobilizaţi sau foşti combatanţi.

Armata avusese un start lent pe Twitter anul trecut, cu aproximativ 5.000 de utilizatori.

Dar restricţiile legate de securitatea informatică a Departamentului Apărării implementate în 2007 constituiau un obstacol în calea utilizării site-urilor de socializare, în timp ce militarii detaşaţi în Irak sau Afganistan se văd deseori privaţi de accesul la Facebook sau Twitter, în reţelele informatice din bazele militare.

"Este un lucru nefericit şi acesta va face lucrurile mai dificile (...) dar avem programe bune de cafenele cibernetice", în situaţia mobilizării, mai comentează Kyzer.

Regulile de securitate au limitat blogurile militarilor aflaţi în luptă, care trebuie să-şi informeze în mod obligatoriu superiorii, în timp ce comandanţi pot să se exprime liber pe Internet.

Generalul Ray Odierno, comandantul forţelor americane în Irak, are peste 5.000 de "prieteni" pe Facebook. Forţele aeriene ale Statelor Unite şi comandamentul pacific al Marinei au postat mai multe fotografii pe Facebook.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici