„Arta nu Muşcă”: Într-un tramvai din Bucureşti se va citi şi asculta poezie

Bucureştenii pot citi şi asculta poezie într-un tramvai de pe linia 1, în cadrul unui proiect desfăşurat de Primăria Capitalei şi Societatea de Transport Bucureşti. Simultan, vor fi organizate concursuri pentru tinerii poeţi, iar poemul câştigător va fi pictat pe o clădire din centrul Capitalei.

260 afișări
Imaginea articolului „Arta nu Muşcă”: Într-un tramvai din Bucureşti se va citi şi asculta poezie

„Arta nu Muşcă”: Într-un tramvai din Bucureşti se va citi şi asculta poezie

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Societatea de Transport Bucureşti (STB), bucureştenii au ocazia de a citi şi asculta poezie, în perioada 10 septembrie – 1 octombrie, într-un proiect al orgnizaţiei „Arta nu Muşcă”, în parteneriat cu Primăria Capitalei şi STB.

Practic, „Tramvaiul Poeziei” va rescrie mersul călătorilor din Capitală în luna septembrie, bucureştenii având ocazia să se bucure de cărţi de poezie şi muzică jazz.
Simultan, va avea loc şi un concurs de poezie pentru tinerii poeţi şi vor fi organizate lecturi în spaţii alternative, care au scopul de a aduce poezia mai aproape de oameni şi de a le oferi trecătorilor accesul la lectură, contribuind, totodată, la coeziunea locuitorilor Capitalei.

„Spaţiile publice merită experimentate şi poetic, de aceea mi-am propus să aduc poezia mai aproape de publicul larg, într-un mod inedit, artistic şi educativ. În 2019, nu e romantic, e necesar să luăm parte la poezia oraşului şi să găsim frumuseţea în forme alternative”, a declarat Loredana Munteanu, de la organizaţia nonguvernamentală „Arta nu Muşcă”.

Bucureştenii pot citi poeme de autori români clasici şi contemporani, iar pentru ei, în tramvai va fi amenajată o bibliotecă interactivă.

„STB susţine poezia, dar şi actul cultural, în general. Suntem bucuroşi că, prin eforturile societăţii civile, le putem oferi călătorilor mici bucurii şi câteva momente plăcute în drumurile lor către serviciu, către şcoală, către casă sau spre altă destinaţie. STB face eforturi pentru creşterea calităţii serviciilor oferite publicului şi în curând vom prezenta noi facilităţi şi oferte care dovedesc ataşamentul nostru faţă de călători”, spune Andrei Creci, directorul general al STB SA.

Reprezentanţii STB mai anunţă că în cadrul aceluiaşi proiect, va avea loc şi un concurs de poezie destinat tinerilor poeţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani, care se pot înscrie în concurs cu trei poezii, în perioada 10-20 septembrie, iar în finală, talentul tinerilor poeţi va fi provocat pentru a crea un poem pe tema „Salvează poezia oraşului!”.

Poemul câştigător va fi pictat pe peretele unei clădiri aflate în centrul Bucureştiului.

Proiectul „Tramvaiul Poeziei” îşi propune să aducă lectura şi poezia mai aproape de public, în contextul în care 69% dintre români şi 46% dintre bucureşteni declarau că nu au citit nicio carte şi doar 9% afirmau că citesc aproape zilnic, potrivit Barometrului de consum cultural dat publicităţii anul trecut.

Taguri:
tramvai,
poezie,
citit

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici