"Artemis Fowl", serie de romane de fantezie de mare succes, va fi ecranizată de studiourile Disney

"Artemis Fowl", o serie de romane de fantezie în care personajul principal este un adolescent deosebit de inteligent, cu conexiuni în lumea interlopă, va fi ecranizată de studiourile Walt Disney în colaborare cu Weinstein Company, au anunţat luni reprezentanţii celor două companii.

262 afișări
Imaginea articolului "Artemis Fowl", serie de romane de fantezie de mare succes, va fi ecranizată de studiourile Disney

"Artemis Fowl", serie de romane de fantezie de mare succes, va fi ecranizată de studiourile Disney

Acest lungmetraj va acoperi evenimentele prezentate în primele două cărţi din seria "Artemis Fowl", adaptate de Michael Goldenberg, scenaristul filmului "Harry Potter and the Order of the Phoenix".

Data la care va fi lansată această peliculă nu a fost deocamdată aunţată.

Seria "Artemis Fowl", scrisă de romancierul irlandez Eoin Colfer, include opt volume care au fost publicate între anii 2001 şi 2012 şi care s-au vândut în peste 21 milioane de copii pe plan mondial.

Acest film va marca totodată o reînnoire a parteneriatului dintre studiourile Disney şi fondatorii Weinstein Company, fraţii Harvey şi Bob Weinstein. Studiourile Disney au deţinut compania fraţilor Weinstein, Miramax Films, până în 2010.

Fraţii Weinstein au părăsit Miramax în 2005 după o relaţie tensionată cu Disney şi au înfiinţat în acel an Weinstein Company, renumită pentru producţia de filme cu bugete mici, dar care sunt apreciate de critici, precum "Discursul Regelui/ The King's Speech", recompensat cu patru premii Oscar în 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici