Artişti de jazz consacraţi la nivel mondial participă la Festivalul de Jazz de la Gărâna

Preşedintele Fundaţiei Culturale Jazz Banat din Timişoara, care organizează Festivalul de Jazz de la Gărâna, Marius Giura, a declarat, marţi, că artiştii care vin în acest an la evenimentul muzical vor surprinde publicul plăcut, fiind vorba de nume consacrate.

87 afișări
Imaginea articolului Artişti de jazz consacraţi la nivel mondial participă la Festivalul de Jazz de la Gărâna

Artişti de jazz consacraţi la nivel mondial participă la Festivalul de Jazz de la Gărâna (Imagine: Mediafax Foto)

"După succesul ediţiei trecute, când zece mii de spectatori au fost prezenţi la concertele din Poiana Lupului (lângă Semenic, judeţul Caraş-Severin- n.r.), această ediţie va surprinde prin prezenţa unor nume de mare anvergură ale jazzului mondial. Va fi cea mai valoroasă distribuţie de artişti prezentă vreodată în România, în cadrul unui festival", a spus Giura.

La cea de-a 12-a ediţie a Festivalului de Jazz de la Gărâna, care va avea loc în perioada 18 - 20 iulie, vor participa artişti mari din Europa, dar şi din Statele Unite.

Printre aceştia se numără legendarul Charles Lloyd (SUA) - acompaniat de Jason Moran şi Reuben Rogers, Djabe - cel mai important grup de jazz rock din Ungaria, Dominique di Piazza & Horea Crişovan, Harry Tavitian and Orient Expres - cel mai bun proiect românesc al ultimilor ani, Jaroslav Smietana - cel mai prolific chitarist polonez, cu peste 80 de apariţii discografice, Lars Danielsson - cunoscut basist, cellist, compozitor şi producător european, al cărui proiect "Passo Doble" a primit discul de aur în 2007, Lithuanian Jazz Trio - cel mai valoros grup de jazz din Lituania, Miroslav Vitous and the Mediteranean Meeting - noul proiect al celebrului fondator al grupului Weather Report, alături de mari muzicieni italieni, Nightlosers - celebrul grup de etno - blues al României, Victor Wooten Grup - cunoscut din grupul "Bela Fleck and the Flektones", de trei ori declarat cel mai bun basist al lumii, într-un proiect alături de fraţii săi şi de o mare vocalistă, Yellow Jackets feat. Mike Stern – unul din cei mai valoroşi chitarişti americani ai lumii, alături de grupul său de jazz-rock, aflat în turneu pentru sărbătorirea a 20 de ani de carieră.

De asemenea, vor mai susţine recitaluri grupuri din România, Olanda şi Germania.

Ediţia din 2007 a Festivalului de Jazz de la Gărâna a fost un adevărat succes, evenimentul fiind considerat unul dintre cele mai importante manifestări de gen din Europa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici