Artişti români prezintă "Small gestures" la Veneţia

Expoziţia "Small gestures", semnată de artiştii Răzvan Botiş, Cezar Lăzărescu, Daniel Knorr şi Mihai Iepure-Gorski, este prezentată, în perioada 16 - 23 iulie, la Noua Galerie a Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică (IRCCU) Veneţia.

114 afișări
Imaginea articolului Artişti români prezintă "Small gestures" la Veneţia

Artişti români prezintă "Small gestures" la Veneţia (Imagine: "Cold Hands", de Răzvan Botiş)

"Small gestures" este cea de-a doua expoziţie din seria "Young Romanian Art", proiectul curatorial semnat de Mircea Nicolae, câştigătorul rezidenţei la IRCCU pe timpul Bienalei de Artă de la Veneţia din acest an.

Conceptul şi titlul expoziţiei pornesc de la observaţia că la marginea vieţii de zi cu zi începe domeniul lucrurilor insignifiante. Acolo se află gesturile şi obiectele minore, care pot fi manipulate în aşa fel încât să devină surprinzătoare.

Uneori e vorba de un impuls poetic, care transformă lucrurile în imagini puternice, alteori poate fi vorba de descărcarea unei tensiuni existenţiale. Există însă şi posibilitatea ca în interiorul acestei zone să fie revelate descoperiri la nivel cognitiv, în măsura în care între percepţie şi semnificaţie se poate interpune un ecran.

În expoziţia "Small gestures", o anumită frumuseţe a materialelor se întâlneşte cu atitudini conceptuale, realizând obiecte şi gesturi discrete, de o simplitate doar aparentă.

"Young Romanian Art" reprezintă o parte a proiectului de rezidenţă al lui Mircea Nicolae, organizatorul şi curatorul celor 14 expoziţii găzduite de Noua Galerie a Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia în perioada iulie - octombrie 2009.

Această serie de expoziţii, fiecare cu durata de o săptămână, urmăreşte promovarea artei tinere româneşti pe perioada actualei ediţii a Bienalei de Artă de la Veneţia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici