Artiştii din Teatrul Naţional Bucureşti susţin greva generală de luni

Artiştii din Sindicatul Liber al Teatrului Naţional Bucureşti (TNB), printre care Medeea Marinescu şi Monica Davidescu, au semnat un act de adeziune la greva generală a bugetarilor, care începe luni, a declarat pentru MEDIAFAX, vineri, actriţa Ilinca Goia.

131 afișări
Imaginea articolului Artiştii din Teatrul Naţional Bucureşti susţin greva generală de luni

Artiştii din Teatrul Naţional Bucureşti susţin greva generală de luni (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

Potrivit acesteia, aproximativ 110 actori au semnat actul de adeziune, vineri, în cadrul unei adunări la care au participat circa "90%" din membrii sindicatului. "Este o formă de solidarizare cu profesorii şi cu bugetarii", a explicat Ilinca Goia, adăugând că artiştilor li s-au alăturat, de asemenea, membri ai personalului administrativ şi tehnic.

Actriţa a mai caracterizat adeziunea artiştilor şi a personalului tehnic din TNB ca fiind "un gest de decenţă şi de igienă socială". "Noi suntem actorii tineri care suntem generaţia de sacrificiu a acestei ţări, care nu am avut privilegii deosebite", a explicat Ilinca Goia, adăugând că scrisoarea de adeziune a mai fost semnată, printre alţii, de colegii săi Monica Davidescu, Silviu Biriş şi Medeea Marinescu. "Ne simţim vizaţi şi noi la fel ca profesorii şi doctorii", a spus actriţa, adăugând că, după părerea sa, măsurile propuse de guvern nu vor scoate România din criză.

Peste 400.000 de angajaţi din învăţământ şi administraţie publică vor intra de luni în grevă generală pe termen nedeterminat, iar acestora li se vor alătura într-o grevă de solidaritate şi alţi angajaţi din sănătate, transporturi, penitenciare şi sectorul privat.

Potrivit sindicaliştilor, cel puţin un milion de angajaţi vor intra în grevă pe 31 mai şi 1 iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici