Artiştii îl sărbătoresc pe Florin Piersic. Stela Popescu: Şi-a stors sufletul pentru această profesie - GALERIE FOTO

Stela Popescu, Medeea Marinescu, Florina Cercel, Alexandru Arşinel, Mircea Albulescu şi Mihai Bendeac îl celebrează pe Florin Piersic, care a împlinit, miercuri, 80 de ani, transmiţându-i acestuia "La mulţi ani!" şi sănătate, pentru a-i putea bucura în continuare pe români.

1246 afișări
Imaginea articolului Artiştii îl sărbătoresc pe Florin Piersic. Stela Popescu: Şi-a stors sufletul pentru această profesie - GALERIE FOTO

Artiştii îl sărbătoresc pe Florin Piersic. Stela Popescu: Şi-a stors sufletul pentru această profesie - GALERIE FOTO (Imagine: Raul Stef/ Mediafax Foto)

Florin Piersic este unul dintre cei mai iubiţi artişti români, fiind apreciat atât de public, cât şi de colegii săi. Deşi nu a dorit ca împlinirea vârstei de 80 de ani să fie marcată într-un mod spectaculos, artiştii îi sunt aproape şi îi transmit "toată dragostea" lor.

"Am cele mai banale, dar cele mai folositoare urări pentrun Florin Piersic. Toată lumea spune sănătate, dar pentru el este foarte importantă. Florin a consumat o cantitate enormă de energie. Şi-a stors sufletul pentru această profesie. Are nevoie la vârsta asta să fie sănătos, pentru că avem nevoie de el. Fiica mea are o vorbă foarte frumoasă: El a depus pe băncile de suflet ale oamenilor o imensă cantitate de fericire", a declarat actriţa Stela Popescu, pentru MEDIAFAX.

La rândul său, actriţa Medeea Marinescu, care joacă alături de Florin Piersic în spectacolul "Străini în noapte", spune că întâlnirea cu acesta a onorat-o în cel mai adevărat şi sincer mod cu putinţă. "Îi transmit sănătate şi sper ca talentul şi personalitatea lui să lase un semn în sufletul spectatorilor. Florin Piersic mi-a întărit ideea că iubirea faţă de public este motorul care ne dă energie în profesia de actor", a afirmat Medeea Marinescu, pentru MEDIAFAX.

La rândul său, actriţa Florina Cercel a spus, pentru MEDIAFAX, că are "cele mai bune gânduri şi cele mai tandre gânduri" pentru Florin Piersic, la împlinirea vârstei de 80 de ani.

Mircea Albulescu îi doreşte "La mulţi ani din toată inima!" lui Florin Piersic, în timp ce Alexandru Arşinel îi urează să bucure românii în continuare. "Să îi dea Dumnezeu sănătate, să trăiască cât mai mulţi ani ca să bucure românii. Îi doresc carieră lungă şi să se bucure de viaţă", a spus Alexandru Arşinel, pentru MEDIAFAX.

Totodată, actorul Mihai Bendeac îi transmite lui Florin Piersic "toată dragostea" sa. "Florin Piersic este omul care a ridicat-o în picioare pe mama mea la Sala Palatului ca să fie aplaudată de 4.000 de oameni. Este omul care m-a rugat să-l parodiez şi după ce dânsul nu va mai fi printre noi, ca să «trăiască» în continuare. Este omul care s-a tăvălit cu mine pe jos într-un sutdio de televiziune de dragul improvizaţiei şi al publicului. Este omul de la care am învăţat cât de important este marketingul pentru un actor. Este omul care aduce cu el, mereu, speranţă şi optimism. Îi transmit toată dragostea de care sunt capabil", a declarat, pentru MEDIAFAX, Mihai Bendeac.

Pe de altă parte, într-un interviu acordat MEDIAFAX, Florin Piersic a declarat că a dăruit tuturor numai lucruri frumoase şi va juca în continuare, pentru că îşi trăieşte viaţa cu speranţă. "Eu am un cuvânt pe care-l iubesc, se numeşte speranţă. Trăiesc cu speranţă", a spus artistul.

Florin Piersic, născut pe 27 ianuarie 1936, la Cluj, este unul dintre cei mai importanţi actori români de teatru şi film. Unul dintre cele mai cunoscute personaje pe care le-a interpretat în film este Mărgelatu. El a jucat în filme precum "Ciulinii Bărăganului" (1957), "Neamul Şoimăreştilor" (1964), "Haiducii lui Şaptecai" (1970), "Zestrea Domniţei Ralu" (1971), "Colierul de turcoaze" (1985), "Fix alert" (2004) şi "Eminescu versus Eminem" (2005).

Printre spectacolele de teatru celebre în care a jucat Florin Piersic se numără "Zbor deasupra unui cuib de cuci", "Oameni şi şoareci" şi "Străini în noapte".

Florin Piersic a primit numeroase distincţii, printre care premiul pentru întreaga carieră la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), în 2009, şi Medalia de Aur a Artelor Transilvane, în acelaşi an.

Pe 31 ianuarie 2011, la câteva zile după ce a împlinit 75 de ani, Florin Piersic a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor (Walk of Fame) din Bucureşti, un spaţiu dedicat artiştilor români, inaugurat în Piaţa Timpului din centrul Capitalei, de Teatrul Metropolis, Primăria Capitalei şi magazinul Cocor. Florin Piersic a fost primul actor român a cărui stea a fost dezvelită pe Walk of Fame.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici