Artiştii Teatrului Deva protestează din nou

Artiştii Teatrului din Deva protestează, a doua zi consecutiv, faţă de ceea de ei numesc prelungirea "ilegală" a contractului directorului instituţiei, Nicodim Ungureanu, şi faţă de decizia Consiliului Judeţean Hunedoara prin care urmează să fie concediaţi.

372 afișări
Imaginea articolului Artiştii Teatrului Deva protestează din nou

Nicodim Ungureanu, directorul Teatrului din Deva (Imagine: Mediafax Foto)

Artiştii s-au adunat, vineri, în sala de balet a Teatrului din Deva şi susţin că vor ataca în instanţă hotărârea Consiliului Judeţean Hunedoara prin care urmează să fie concediaţi, începând cu data de 1 mai.

De asemenea, ei consideră" ilegală" prelungirea contractului actualului director al instituţiei, Nicodim Ungureanu.

Liderul sindicatului artiştilor din teatru, Torino Bocaniciu, a declarat, vineri, că aceştia vor ataca în contencios administrativ hotărârea CJ Hunedoara.

"Din câte ştim noi, la Consiliul Judeţean Hunedoara se pregăteşte un contract retroactiv pentru directorul Nicodim Ungureanu. Acestuia i-a expirat contractul cu Teatrul în 5 martie, iar potrivit legislaţiei actuale prelungirea contractului retroactiv este ilegală. Acest om este arogant, sfidător faţă de oameni şi nu se poate înţelege cu ei. Nu este normal să dai afară atâţia oameni care au meserii vocaţionale şi care nu vor putea să îşi găsească prea repede un loc în domeniul în care s-au specializat", a declarat liderul sindical.

Potrivit acestuia, artiştii doresc un dialog cu reprezentanţii conducerii Consiliului Judeţean Hunedoara, pentru a găsi împreună o formă de protecţie socială pentru cei concediaţi.

Directorul adjunct al Teatrului din Deva, Mihai Panaitescu, care s-a alăturat, vineri, protestatarilor, susţine şi el că directorul Nicodim Ungureanu nu şi-a îndeplinit indicatorii de performanţă în management.

"În loc să facă spectacole, a împiedicat organizarea lor. De când a venit el, artiştii nu mai au un mijloc de transport cu care să se deplaseze în turnee, să-şi promoveze spectacolele, însă a achiziţionat un autoturism Dacia Logan, pe care l-a folosit în interes personal. A plătit un regizor cu 150 de milioane de lei vechi (15.000 de lei – n.r.) pentru un spectacol care s-a jucat de patru ori, şi exemplele ar putea continua. Teatrul se face cu dragoste, cu vocaţie, nu se poate face teatru cu pumnul, aşa cum vrea Nicodim Ungureanu", a spus Panaitescu.

Directorul Teatrului din Deva, Nicodim Ungureanu, nu a putut fi contactat până la ora transmiterii acestei ştiri.

Citeşte şi:

Angajaţi ai Teatrului din Deva au blocat accesul directorului în sediu

Paleologu a promis că va schimba normele de aplicare a Legii 353/2007

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici