Ascultă SMART RADIO | Sute de persoane au aniversat joi semicentenarul celebrei fotografii Beatles pe trecerea de pietoni

Sute de persoane au aniversat joi, la Londra, semicentenarul celebrei fotografii Beatles pe zebră, a anunţat vineri Smart Radio, păstrând un loc special pentru muzica trupei britanice în playlistul zilei.

68 afișări
Imaginea articolului Ascultă SMART RADIO | Sute de persoane au aniversat joi semicentenarul celebrei fotografii Beatles pe trecerea de pietoni

Ascultă SMART RADIO | Sute de persoane au aniversat joi semicentenarul celebrei fotografii Beatles pe trecerea de pietoni

Mulţimea s-a adunat pe Abbey Road, la cea mai faimoasă trecere de pietoni din lume, pentru a aniversa 50 de ani de când membrii trupei Beatles au fost imortalizaţi traversând în şir indian. Imaginea a apărut pe coperta albumului Beatles.

John Lennon, Paul McCartney, George Harrison şi Ringo Starr au fost surprinşi în imagine traversând spre Studiourile de înregistrare EMI. Apple Corps/Capitol/UMe a anunţat că va sărbători la rândul său albumul clasic lansând pe 27 septembrie o serie de prelucrări ale celor 17 piese originale folosind înregistrările celor 23 de sesiuni din 1969.

Fotograful scoţian Iain Macmillan i-a surprins pe muzicieni traversând pe 8 august 1969 şi a folosit imaginea pentru coperta albumului lansat de trupă la finalul lunii septembrie, în acelaşi an. Era cel de-al 11-lea album de studio al trupei Beatles.

Un Volkswagen Beetle se vedea parcat în fundalul imaginii surprinse acum 50 de ani. Maşina a fost în acelaşi loc joi, în timp ce fanii s-au înghesuit să îşi facă fotografii pe trecerea de pietoni pe Abbey Road, în apropiere de intersecţia Garden Road cu Grove End, lângă statuia sculptorului Edward Onslow Ford.

Studioul care a preluat ca şi albumul Beatles numele străzii Abbey Road, ca şi trecerea de pietoni din nordul Londrei au primit statut de obiective protejate din partea autorităţilor în 2010.

Paul McCartney, John Lennon, Ringo Starr şi George Harrison au format The Beatles, în 1960, unul dintre cele mai faimoase şi de succes grupuri din istoria muzicii rock, având la activ peste 1,1 miliarde de discuri vândute în lumea întreagă. În 2008, grupul Beatles a fost plasat în fruntea clasamentului dedicat de revista Billboard celor mai de succes artiţti din toate timpurile. Beatles deţine recordul celor mai multe piese ajunse pe prima poziţie a clasamentului Hot 100, cu 20 de melodii. Trupa a primit şapte premii Grammy Awards şi un Oscar pentru cea mai bună coloană sonoră, în 1970, cu filmul ”Let It Be”. Membrii trupei au fost incluşi şi în selecţia revistei Time cu cele mai influente 100 de personalităţi din secolul XX.

Piesele trupei Beatles se regăsesc pe 9 august la Smart Radio. Ascultă Smart Radio aici http://www.smartradio.ro/

Taguri:
beatles,
abbey road,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici