Associated Press vrea să disponibilizeze 10% din angajaţi, în 2009

Agenţia de presă americană Associated Press (AP) intenţionează să îşi diminueze cu 10% numărul angajaţilor, în 2009, în principal pe bază de plecări voluntare şi pensionări, a anunţat, joi, Tom Curley, directorul general al companiei.

11 afișări
Imaginea articolului Associated Press vrea să disponibilizeze 10% din angajaţi, în 2009

Associated Press vrea să disponibilizeze 10% din angajaţi, în 2009

Potrivit purtatorului de cuvânt al agenţiei, Curley a anunţat această măsură de austeritate în cadrul unei reuniuni cu reprezentanţi ai angajaţilor, care a avut loc la New York.

"Associated Press, ca mai toate companiile din lume, îşi redefineşte strategia pentru a putea funcţiona într-un context financiar complex şi dificil", se arată într-un comunicat al agenţiei, în care se mai precizează că "toate domeniile şi toate modalităţile de funcţionare ale companiei vor fi revizuite".

Reprezentanţii AP speră că cele mai multe reduceri de personal vor fi făcute prin intermediul plecărilor voluntare. Associated Press, care colaborează cu 1.500 de cotidiene, are 4.100 de angajaţi, dintre care 3.000 de jurnalişti.

Agenţia a decis, luna trecută, să îşi mărească preţul abonamentului pentru fluxurile sale, ceea ce a atras protestele reprezentanţilor mai multor ziare.

De asemenea, tot luna trecută, în urma acestei măriri a tarifelor, grupul Tribune, care controlează titlurile Los Angeles Times şi Chicago Tribune, a anunţat că îşi va suspenda abonamentul la agenţia de presă în următorii doi ani, respectând termenii contractului.

Ziarele americane se confruntă, de mai mulţi ani, cu pierderea cititorilor şi scăderea veniturilor din publicitate, mai multe titluri ameninţănd că îşi vor încheia contractul cu AP din cauza creşterii tarifelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici