Au început înscrierile pentru Astra Film Festival 2024

  • S-au deschis înscrierile pentru ediţia din 2024 a Festivalului Internaţional de Film Documentar Astra Film de la Sibiu.
  • AFF 2024 va avea loc anul acesta în perioada 20-27 octombrie, iar regizorii din toată lumea îşi pot înscrie documentarele până pe 15 aprilie.
  • Realizatorii de film de non-ficţiune îşi vor putea înscrie documentarele în cele patru secţiuni competiţionale: Voci emergente ale documentarului, Europa Centrală şi de Est, România şi DocSchool.
67 afișări
Imaginea articolului Au început înscrierile pentru Astra Film Festival 2024

Au început înscrierile pentru Astra Film Festival 2024

Filmele propuse pentru selecţia oficială a ediţiei AFF2024 trebuie să facă parte din genul documentar. Sunt apreciate în mod deosebit calităţile cinematografice şi onestitatea, curajul de a aborda teme dificile, originalitatea şi creativitatea. Pe lângă programele competitive, programul oficial Astra Film Festival cuprinde o serie de selecţii curatoriale, secţiuni tematice şi programe speciale.

Pentru cele patru secţiuni competiţionale vor fi acceptate filme realizate după 1 ianuarie 2023, astfel:

• Voci emergente ale documentarului. Sunt eligibile documentare de lungmetraj, având durata de peste 60 minute, semnate de autori aflaţi la primul, al doilea sau cel mult al treilea film.

• Europa centrală & de est. Secţiune deschisă documentarelor de lungmetraj (peste 60 min), care abordează problematici specifice zonei blocului ex-comunist.

• România. Pentru documentare produse sau co-produse în România şi producţii sau co-producţii internaţionale care abordează problematici specifice României, indiferent de durata acestora.

• DocSchool. Sunt eligibile documentare produse sau co-produse de universităţi ori institute de film sau în cadrul unor programe post-universitare de specializare în cinema, indiferent de durata acestora.

Selecţia oficială va fi publicată pe site-ul Festivalului.

Mai multe detalii şi formular de înscriere, pe site-ul Astra Film: https://www.astrafilm.ro/formular

Înfiinţat în 1993, Festivalul Astra Film de la Sibiu, cel mai longeviv festival de film de la noi din ţară, a devenit una din platformele principale ale documentarului din România şi din Europa.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici