"Aurora" şi "Morgen", în competiţie la festivalul goEast de la Wiesbaden - VIDEO

Filmele "Aurora", de Cristi Puiu, şi "Morgen", de Marian Crişan, au fost selectate în competiţia oficială a festivalului goEast de la Wiesbaden, Germania, dedicat cinematografiei din Europa Centrală şi de Est, în cadrul căruia vor fi prezentate mai multe producţii româneşti.

60 afișări
Imaginea articolului "Aurora" şi "Morgen", în competiţie la festivalul goEast de la Wiesbaden - VIDEO

"Aurora" şi "Morgen", în competiţie la festivalul goEast de la Wiesbaden

Institutul Cultural Român (ICR) "Titu Maiorescu" din Berlin susţine un variat program românesc în cadrul goEast, care are loc între 6 şi 12 aprilie la Wiesbaden, potrivit unui comunicat al institutului.

Luni, ICR Berlin găzduieşte o dezbatere pe tema "Romanian Cinema Now", în cadrul căreia regizorii Alexandru Solomon şi Marian Crişan, actriţa Anamaria Marinca, producătoarea Anca Puiu şi directoarea Arhivei Naţionale de Film, Anca Mitran, vor vorbi despre situaţia actuală din industria filmului românesc. Dezbaterea va fi moderată de criticul de film de la Screen International, Martin Blaney.

Două filme româneşti fac parte din competiţia oficială a festivalului goEast: cel mai recent film al lui Cristi Puiu, "Aurora" (România, Franţa, Elveţia 2010), şi pelicula "Morgen" (România, Franţa, Ungaria 2010), lungmetrajul de debut al lui Marian Crişan.

La secţiunea Highlights participă regizorul Alexandru Maftei, cu pelicula "Bună, ce faci?", pe care acesta o va prezenta personal vineri.

O nouă secţiune a festivalului - Beyond Belonging - pune accent pe tema migrării. În cadrul acesteia va avea loc premiera europeană a filmului "Look, stranger" (SUA, Slovenia, Serbia 2010), cu actriţa Anamaria Marinca în rolul principal. O altă contribuţie la această secţiune este scurtmetrajul "City of Bucur" (Germania 2010) al Aureliei Mihai.

Pe lângă acestea, ICR Berlin susţine şi o participare românească la programul cadru al goEast: sub motto-ul "Umorul în scurtmetrajul românesc 1927 - 1977", Arhiva Naţională de Film aduce pe marele ecran o selecţie proprie de filme româneşti.

Festivalul goEast este organizat de Institutul German de Film şi a ajuns la cea de-a 11-a ediţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici