Autobiografia lui Andrea Bocelli, "Muzica tăcerii", lansată joi la Bucureşti

Autobiografia lui Andrea Bocelli, "Muzica tăcerii", va fi lansată joi la Bucureşti, cu două zile înaintea concertului pe care tenorul italian îl va susţine la complexul Romexpo din Capitală, informează Curtea Veche.

422 afișări
Imaginea articolului Autobiografia lui Andrea Bocelli, "Muzica tăcerii", lansată joi la Bucureşti

Andrea Bocelli (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Lansarea cărţii va avea loc joi, începând cu ora 18.30, la Institutul Italian de Cultură.

Romanul autobiografic "Muzica tăcerii" este o mărturie puternică a destinului tenorului, o poveste emoţionantă despre muzică şi iubire. În spaţiul neaşteptat al unei cărţi, artistul toscan dăruieşte o altă muzică, la fel de atrăgătoare - "muzica tăcerii", vocea lumii lăuntrice a unui personaj a cărui sensibilitate face ca orice reflecţie să fie captivantă, orice confidenţă să fie preţioasă.

Cine este Amos? În spatele protagonistului acestui roman adevărat, al acestui jurnal intim scris la persoana a treia, transpare profilul biografic al autorului său. Îndărătul artistului de talie mondială, sunt dezvăluiţi omul, ucenicia lui artistică şi existenţială, profunzimea valorilor sale. La fel ca Bocelli, Amos îşi cultivă talentul cu o autocritică intransigentă şi nu îşi pierde darul umilinţei nici măcar după ce vocea lui a devenit o legendă.

În paginile acestui "portret al artistului la tinereţe", redat într-o proză limpede ca formă şi poetică în conţinut, cântăreţul parcurge încă o dată anii formării lui, într-un scenariu narativ care implică familia, prieteniile, cele dintâi iubiri şi cele dintâi succese. Departe de tentaţiile lăudăroşeniei, în paginile cărţii palpită adevărul unei vieţi destinate triumfurilor, dar, ca oricare alta, marcată şi ea de linii de pornire false, de dubii, dureri mărunte şi mari.

Andrea Bocelli s-a născut în comuna Lajatico din provincia Pisa, pe 22 septembrie 1958. Licenţiat în drept, el este unul dintre cele mai surprinzătoare fenomene muzicale ivite în ultimii ani. După ce, în anul 1994, a fost câştigătorul secţiunii "Propuneri noi" la Festivalul Sanremo, a ajuns în vârful clasamentelor internaţionale şi a vândut peste 70 de milioane de discuri. Ambasador al tradiţiei muzicale italiene, Bocelli a apărut în spectacole alături de cei mai proeminenţi artişti ai muzicii contemporane, pe principalele scene din lume. Aceste spectacole, precum şi faima adusă de o carieră discografică fără precedent, au făcut să-i fie dedicată o stea pe celebra Walk of Fame din Hollywood.

Volumul va putea fi achiziţionat din librării şi de pe site-ul www.curteaveche.ro, la preţul de 35 lei, precum şi de la complexul Romexpo, spaţiul de desfăşurare a concertului organizat de Project Events sâmbătă, unde cartea va avea 30% reducere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici