Autori români publicaţi la Polirom şi Cartea Românească merg la Târgul de Carte de la Leipzig 2016

Scriitori români Liliana Corobca, Adina Popescu, Dana Grigorcea, Filip Florian şi Iulian Tănase vor participa la o serie de lecturi publice, întâlniri, discuţii şi dezbateri organizate la ediţia din 2016 a Târgului Internaţional de Carte de la Leipzig, desfăşurat în perioada 17-20 martie.

270 afișări
Imaginea articolului Autori români publicaţi la Polirom şi Cartea Românească merg la Târgul de Carte de la Leipzig 2016

Autori români publicaţi la Polirom şi Cartea Românească merg la Târgul de Carte de la Leipzig 2016

Timp de patru zile, în cadrul Târgului de Carte, scriitorii români, traducătorii şi scriitorii din spaţiul european vor participa la o serie de lecturi publice, întâlniri, discuţii şi dezbateri.

Alături de scriitorii români se vor afla Georg Aescht, Jan Cornelius şi Ernest Wichner, personalităţi culturale cărora li se datorează în mare măsură prezenţa literaturii române în spaţiul de limbă germană.

Participarea din acest an a României la evenimentul cultural se înscrie în calendarul de acţiuni din cadrul programului de ţară invitată de onoare la ediţia din anul 2018 a Târgului Internaţional de Carte de la Leipzig.

O serie de evenimente de la cunoscutul Târg de la Leipzig vor fi susţinute de Ministerul Culturii, printre acestea numărându-se mai multe lecturi şi dezbateri la care vor participa scriitori români consacraţi. Astfel, Filip Florian şi Marina Vujčić vor participa la dezbaterea pe tema "Despre prietenie şi evadare", organizată, joi, 17 martie, la Standul Traduki, Hala 4, D 507, siar criitorii Iulian Tănase şi Ernest Wichner, vor discuta, vineri, 18 martie, de la ora 16:00 la 17:00 şi vor citi poezie la Standul României – Hala 4, E 404.

De asemenea, luni, 21 martie, de la ora 19:00, în Galeria Institutului Cultural Român Berlin, Filip Florian, unul dintre cei mai apreciaţi şi mai îndrăgiţi scriitori români, va citi din romanul "Toate bufniţele" (Polirom, 2012, 2015), volum apărut recent în limba germană, la Editura Matthes & Seitz, în traducerea lui Georg Aescht. Evenimentul va avea loc în cadrul proiectului „Cartea lunii”, iniţiat de ICR Berlin şi dedicat cărţilor româneşti apărute în traducere în limba germană.

Mai multe informaţii despre programul României la această ediţie a Târgului Internaţional de Carte de la Leipzig pot fi accesate la adresa: http://cultura.ro/articol/877.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici