Autostrada Transilvania va găzdui o proiecţie de film, la TIFF

Un lungmetraj inclus în Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) va fi proiectat în cadrul unui eveniment drive-in, pe Autostrada Transilvania.

57 afișări
Imaginea articolului Autostrada Transilvania va găzdui o proiecţie de film, la TIFF

Autostrada Transilvania va găzdui o proiecţie de film, la TIFF (Imagine: Mediafax Foto)

Directorul TIFF, Tudor Giurgiu, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că spectatorii vor putea să se uite la film din maşini şi, totodată, să testeze cei câţiva kilometri de autostradă.

"Vom încerca să facem şi un eveniment special, o proiecţie de tip drive-in, publicul va putea veni cu maşina să vadă un film pe Autostrada Transilvania. Vom anunţa şi titlul filmului în scurt timp şi cred că pasionaţii de lucruri speciale, originale, aşa cum TIFF-ul oferă an de an, vor gusta foarte mult acest eveniment", a spus Giurgiu.

Peste două sute de titluri, cu un număr dublu de proiecţii, incluse în 19 secţiuni, vor fi prezentate la ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, care se va desfăşura la Cluj-Napoca, între 29 mai şi 7 iunie, la eveniment urmând să participe circa 500 de invitaţi.

Spotul TIFF 2009 parodiază filmul "Brokeback Mountain"

După prezentarea clipului,Tudor Giurgiu a spus că spotul parodiază, ca în fiecare an, un clişeu hollywoodian.

"Ca în fiecare an, TIFF-ul parodiază clişee de tip Hollywood. Anii trecuţi, au fost clişee de genul «Poştaşul sună întotdeauna de două ori», clişeul Marilyn Monroe, anul ăsta, am votat între «Titanic» şi «Brokeback Mountain», a câştigat «Brokeback Mountain» şi va fi penultimul an când vom alege clişee de tip Hollywood. De la ediţia a zecea vom schimba orientarea, direcţia şi vom încerca să surprindem cu altceva", a declarat Giurgiu.

Spotul prezintă doi ciobani, la munte, în ipostaze tandre, iar în final, unul îl întreabă pe celălalt "Iar ai văzut filmul ăla?", cu referire la "Brokeback Mountain".

Întrebat dacă vor fi marşuri de protest faţă de spot, Giurgiu a răspuns că nu crede că se va întâmpla aşa ceva.

"E comic, e ironic, nu cred că are nicio problemă", a spus el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici