Balul Operei din Viena 2010: Chopin, starlete şi politicieni de marcă - GALERIE FOTO

Cea de-a 54-a ediţie a Balului Operei din Viena a celebrat 200 de ani de la naşterea compozitorului Frederic Chopin, la evenimentul de joi seară participând vedete din showbiz, precum Katie Price, şi politicieni, precum Catherine Ashton, supranumită "doamna diplomaţiei europene".

423 afișări
Imaginea articolului Balul Operei din Viena 2010: Chopin, starlete şi politicieni de marcă - GALERIE FOTO

Balul Operei din Viena 2010: Chopin, starlete şi politicieni de marcă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cea mai strălucitoare seară din viaţa mondenă a oraşului Viena, organizată cu uşile închise în clădirea Staatsoper, la care au participat peste 6.000 de persoane, a debutat cu "Valse Minute" de Frederic Chopin, interpretat de pianistul polonez Krzysztof Jablonski, acompaniat de ansamblurile de balerini din Varşovia şi Viena.

Cei mai renumiţi 13 dintre soliştii Operei din Viena au interpretat apoi arii de George Bizet, Giacomo Puccini, Giuseppe Verdi, Richard Wagner şi Gioacchino Rossini.

Aflat de 11 ani în fruntea Operei din Viena, românul Ioan Holender, care va preda ştafeta, în septembrie, francezului Dominique Meyer, a închis secţiunea muzicală a serii, dirijând aria "Polca Şampaniei" din opereta "Liliacul" de Johann Strauss, ce a fost îndelung aplaudată de cunoscători, inclusiv de personalităţile politice prezente la eveniment.

Acest eveniment anual al iernii vieneze a reprezentat o oportunitate pentru organizarea multor discuţii politice şi, fără îndoială, multe afaceri încheiate în lojile Operei vieneze, închiriate cu 17.000 de euro fiecare, de marii industriaşi austrieci.

Un simplu bilet de intrare a costat, anul acesta, 230 de euro, pentru a participa la o gală al cărei cuvânt de ordine a fost, o dată în plus, "să vezi şi să fii văzut".

În fruntea starletelor prezente la eveniment, britanica Katie Price, fost model şi clientă fidelă a tabloidelor, sosită la Viena fără noul ei soţ, Alex Reid, a captat atenţia jurnaliştilor. Provenind dintr-un alt registru, creatoarea de lenjerie intimă Chantal Thomass, şi-a exprimat bucuria de a participa la gală, cu ocazia interviului acordat postului de televiziune austriac ORF, care a transmis live acest bal.

Aşa cum o cere tradiţia, cei 144 de tineri debutanţi în frac, printre care s-a aflat şi Michael Strauss, stră-strănepotul lui Richard Strauss, şi debutantele purtând rochii lungi şi diademe strălucitoare, au deschis balul, lansând tradiţionalul îndemn "Alles Walzer".

Pe pista de dans cu o suprafaţă de peste 900 de metri pătraţi, amenajată special pentru această seară unică, ţinutele discrete au coexistat, ca de obicei, cu extravaganţele vestimentare ce dovedeau mai mult sau mai puţin gust, precum o rochie-sirenă din imitaţie de piele de leopard sau pălării uriaşe în formă de flori sau de păsări.

Lady Catherine Ashton, noua reprezentantă a politicii externe a Uniunii Europene, purtând o rochie sobră, cu broderii şi paiete negre, s-a deplasat în capitala Austriei în compania cancelarului Werner Faymann, după Summitul european informal de la Bruxelles.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici