Băsescu: Festivalul Enescu, cel mai important eveniment cultural din România

Preşedintele Traian Băsescu, care a asistat, sâmbătă seara, la spectacolul de deschidere a Festivalului şi Concursului Internaţional "George Enescu", a declarat că acesta este evenimentul cultural cel mai important din România.

1 afișare
Imaginea articolului Băsescu: Festivalul Enescu, cel mai important eveniment cultural din România

Băsescu: Festivalul Enescu, cel mai important eveniment cultural din România

După ce a luat parte la spectacolul din deschiderea festivalului, care a avut loc la Sala Palatului din Bucureşti şi în care au fost prezentate mai multe arii din opere celebre, Băsescu s-a declarat impresionat la finalul acestuia, el apreciind în mod deosebit talentul de care au dat dovadă artiştii români. Întreg concertul a fost pus în scenă de către Orchestra Operei Naţionale Bucureşti, împreună cu 15 solişti români de renume internaţional.

"Seara asta a fost absolut specială", a declarat Traian Băsescu. "Probabil că este meritul maestrului Holender (Ioan Holender – directorul artistic al festivalului, n. red.)", a spus preşedintele.

Cu toate acestea, el a remarcat şi o problemă – locurile rămase libere la Sala Palatului, în ciuda faptului că biletele pentru spectacolul de deschidere fuseseră vândute în totalitate. "Sunt cele 400 de bilete pe care le-a reţinut Ministerul Culturii", a spus Băsescu, referindu-se la invitaţiile rezervate pentru protocol. "Poate ar fi bine ca ministrul Iorgulescu să reţină doar 50 de bilete şi restul să le dea la public", a sugerat preşedintele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici