Băsescu: Oricât ar vrea un aşa-zis ziarist să intervin să se oprească o anchetă, nu pot

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că nu poate interveni pentru oprirea anchetării unui "oarecare om de afaceri" oricât de mult şi-ar dori acest lucru un "aşa-zis" ziarist.

64 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Oricât ar vrea un aşa-zis ziarist să intervin să se oprească o anchetă, nu pot

Băsescu: Oricât ar vrea un aşa-zis ziarist să intervin să i se oprească ancheta, nu pot (Imagine: Mediafax Foto)

Şeful statului a făcut această afirmaţie, fără să dea nume, la o întâlnire cu reprezentanţii Camerelor de Comerţ din România. El a spus că în România există, în acelaşi timp, afacerişti cinstiţi, afacerişti care au avut "un început mai dubios" şi care, ulterior, au devenit "buni plătitori de taxe şi impozite" şi o altă categorie de oameni de afaceri, care "s-au obişnuit cu un singur lucru: favoruri de la stat".

Băsescu a spus că este de părere că "pot exista toţi", menţionând că "nu noi suntem cei care judecă oamenii de afaceri", ci instanţele.

El a adăugat însă că ce a refuzat şi va continua să refuze este să intervină pentru ca anchetele în cazul unor oameni de afaceri să înceteze.

"Cu toată atmosfera creată, nu cred că m-a auzit nimeni acuzând un om de afaceri. Ce am refuzat să fac, şi am produs multă supărare în mai multe medii de afaceri, a fost să intervin să îi înceteze ancheta unui oarecare om de afaceri, cu care n-am avut nimic, nu am nimic, îi doresc succes, dar, oricât ar vrea un aşa-zis ziarist să intervin să i se oprească ancheta, nu pot, el poate să se ducă să se supere pe toate televiziunile pe mine, cum niciodată nu o să intrevin ca un om de afaceri să fie anchetat. Nu credeţi minciunile propagate, «nu ştiu cui i s-au făcut dosare». Dacă luăm unul celebru, cu ziarist, cu intervenţii, dosarul era depus dinainte de câştigarea mandatului de către mine şi nu i-am făcut acestui om nimic să i se întâmple ceva rău, dar să nu-mi ceară nimeni să fac să nu meargă în faţa instanţelor, este principiul după care m-am călăuzit", a spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici