Băsescu: Poetul Grigore Vieru a fost o voce a conştiinţei româneşti

Preşedintele Traian Băsescu spune că poetul Grigore Vieru a fost o "voce a conştiinţei româneşti" şi că moartea sa este "o mare pierdere pentru cultura română".

11 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Poetul Grigore Vieru a fost o voce a conştiinţei româneşti

Băsescu: Poetul Grigore Vieru a fost o voce a conştiinţei româneşti

"Am primit cu adâncă tristeţe vestea dispariţiei dintre noi a poetului basarabean Grigore Vieru. Voce a conştiinţei româneşti, Grigore Vieru va rămâne în memoria noastră prin dragostea sa pentru limba şi istoria românilor de pe ambele maluri ale Prutului, prin idealurile pe care le-a slujit neobosit. Stingerea sa din viaţă reprezintă o mare pierdere pentru cultura română. Pe această cale, doresc să transmit sincere condoleanţe familiei sale! Dumnezeu să-l odihnească!", se spune îm mesajul prezidenţial de condoleanţe, remis duminică agenţiei MEDIAFAX.

Grigore Vieru, care avea 73 de ani, a fost internat în stare gravă la Centrul Naţional Ştiinţifico-Practic de Medicină de Urgenţă din Chişinău după ce a fost rănit într-un accident rutier şi a murit în noaptea de sâmbătă spre duminică, potrivit PRO TV Chişinău.

El s-a născut pe 14 februarie 1935, în satul Pererita de pe malul stâng al Prutului, fostul judeţ Hotin, şi a debutat editorial în 1957. El a avut o operă vastă, a fost premiat în numeroase rânduri şi a fost membru în diverse foruri de cultură, inclusiv membru de onoare şi, ulterior, membru corespondent al Academiei Române.

Citeşte şi:

Poetul Grigore Vieru a decedat

BIO: Grigore Vieru - poetul care a adus Basarabia mai aproape de România

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici