"Basilica" - denumirea simbolică a grupului de presă al Patriarhiei

Prea Fericitul Părinte Daniel a hotărânt, vineri, ca grupul de presă al Patriarhiei să poarte denumirea simbolică ''Basilica'', a declarat pentru MEDIAFAX părintele Constantin Stoica, purtător de cuvât al BOR.

1 afișare
Imaginea articolului "Basilica" - denumirea simbolică a grupului de presă al Patriarhiei

"Basilica" - denumirea simbolică a grupului de presă al Patriarhiei

Potrivit lui Stoica, în afară de Trinitas TV şi Radio Trinitas, grupul de presă Basilica include şi cotidianul "Lumina". În plus, în cadrul trustului de presă al Patriarhiei Române se intenţionează şi crearea unei agenţii de presă.

A venit timpul ca BOR să facă saltul de la folosirea media numai ca mijloc de informare, la cel de misune şi catezeză, a mai spus Stoica.

Postul de radio Trinitas, studioul de la Bucureşti, a fost din punct de vedere tehnic amenajat de către firma spaniolă AEQ care a mai realizat tehnic şi studioul radio Vatican şi Infopro, a mai spus Stoica.

Postul de televiziune Trinitas TV, care a primit joi de la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) autorizaţia de emisie prin satelit, va putea fi recepţionat prin intermediul principalelor reţele de cablu, a anunţat, vineri, părintele Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al BOR.

"Noul post de televiziune va ajuta la intensificarea trăirii creştin-ortodoxe, creatoare de valori şi conştientă de valoarea veşnică a actelor noastre din istorie. Trinitas TV va susţine intensificarea solidarităţii umane, în contextul european multi-religios, multi-etnic şi multi-cultural. Trinitas TV va aduce, prin programele religioase creştin-ortodoxe, o perspectivă spirituală, optimistă şi constructivă asupra evenimentelor cotidiene ale societăţii", a explicat părintele Stoica.

Trinitas TV are ca scop reflectarea diferitelor momente din viaţa Patriarhiei Române, a comunităţilor religioase din diasporă şi din viaţa civilă. "În acest sens, televiziunea va coopera cu Ministerul Culturii şi Cultelor, cu Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, cu Ministerul de Externe, cu Autoritatea Naţională pentru Turism şi cu alte televiziuni din ţară şi din străinătate, care au obiective convergente cu ale noastre, a explicat părintele Stoica.

Grila televiziunii va conţine programe religioase, programe educative şi culturale, filme şi divertisment, circa 80% din emisiunile de pe post fiind producţii proprii. Trinitas TV va emite zilnic, între orele 9.00 si 24.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici