BBC trebuie să aibă mai multe femei peste 50 de ani care să prezinte ştirile

BBC trebuie să aibă angajate mai multe femei cu vârsta de peste 50 de ani care să prezinte emisiunile de ştiri, consideră Mark Thompson, directorul general al radiodifuzorului public britanic, informează Media Guardian.

159 afișări
Imaginea articolului BBC trebuie să aibă mai multe femei peste 50 de ani care să prezinte ştirile

BBC trebuie să aibă mai multe femei peste 50 de ani care să prezinte ştirile (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acest lucru a fost doar unul dintre cele menţionate de Mark Thompson vizavi de măsurile pe care BBC trebuie să le ia pentru a combate acuzaţiile potrivit cărora ar discrimina persoanele în vârstă.

Astfel, potrivit recomandărilor lui Thompson, BBC trebuie să aducă pe ecrane femei mai în vârstă, inclusiv o prezentatoare de ştiri cu vârsta de peste 50 de ani, pentru a contracara astfel acuzaţiile de discriminare faţă de aceste persoane.

În consecinţă, directorul general al BBC i-a cerul directorului BBC News să angajeze un nou prezentator de ştiri care să reflecte mai bine vârstele şi istoricul variat ale telespectatorilor. În plus, el a cerut tuturor directorilor din cadrul companiei să analizeze dacă departamentele lor au nevoie de femei prezentator mai mature pentru a avea priză la publicul ţintă.

BBC a fost acuzat de discriminare a persoanelor în vârstă după ce juratul Arlene Phillips de la emisiunea "Strictly Come Dancing" a fost eliminată din noua serie a programului, locul ei fiind luat de o fostă câştigătoare a acestuia, Alesha Dixon. BBC a mai fost ţinta unor acuzaţii similare în 2007, după ce radiodifuzorul a renunţat la colaborarea cu Moira Stuart, care prezenta ştirile de duminică dimineaţă la BBC1.

Un purtător de cuvânt al BBC a confirmat că Thompson a vorbit cu directorul BBC News şi cu alţi directori "despre necesitatea de a avea o paletă mai mare de prezentatori în direct, inclusiv femei mai în vârstă".

Joan Bakewell, "vocea oamenilor în vârstă", numită de guvernul britanic, a declarat că Thompson şi directorul BBC News, la ale căror discuţii a asistat, sunt de acord că este vorba de o problemă care trebuie rezolvată. "Am spus că, dintre toate segmentele sociale, absenţa femeilor în vârstă este suspectă şi ignorată. Există numeroşi bărbaţi cărunţi, de vârsta a doua, vizavi de care nu există inhibiţii în ceea ce priveşte angajarea, însă vârsta a reprezentat, până acum, un factor de eliminare pentru numeroase femei. Mă bucur că situaţia este pe cale să se schimbe", a spus ea.

Purtătorul de cuvânt al corporaţiei a spus că BBC News are ca obiectiv să aibă "cei mai buni prezentatori", care să reprezinte "o gamă variată de vârste".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici