BBC trebuie să promoveze mai mult femeile

British Broadcasting Corporation (BBC), radiodifuzorul public britanic, trebuie să crească numărul femeilor care prezintă programe la televiziunile şi radiourile din cadrul acestei corporaţii, pentru a elimina discriminarea, informează huffingtonpost.com.

122 afișări
Imaginea articolului BBC trebuie să promoveze mai mult femeile

BBC trebuie să promoveze mai mult femeile (Imagine: Mediafax Foto)

În raportul său anual, BBC Trust, structura de conducere a BBC, a trasat managementului corporaţiei sarcina de a "îmbunătăţi reprezentarea sexului feminin" în emisiunile sale.

Raportul, care cuprinde priorităţile organizaţiei pentru anul 2014/2015, spune că BBC trebuie să abordeze chestiunea "inegalităţii de gen" în conţinutul pe care îl produce şi cere managementului companiei să pună la punct un plan în acest sens.

"Vrem ca BBC să facă progrese măsurabile privind mai buna reflectare a diversităţii populaţiei din Marea Britanie la nivelul forţei de muncă a corporaţiei şi al producţiilor sale, în special prin creşterea numărului femeilor care prezintă emisiuni", se spune în raportul BBC Trust.

Decizia BBC Trust vine ca urmare a numeroaselor critici şi a solicitărilor repetate din partea publicului cu privire la creşterea numărului de femei în emisiunile BBC.

BBC Trust a declarat că eforturile de a aduce mai multe femei care să prezinte emisiunile BBC vor face parte dintr-o strategie extinsă privind diversitatea, pentru a reprezenta şi deservi mai bine audienţa radiodifuzorului public britanic.

În raport se face specificaţia că BBC a mai încercat în trecut să redreseze inegalitatea de gen. O astfel de iniţiativă a fost aceea prin care BBC a încercat să se asigure că 50% din staţiile de radio locale ale radiodifuzorului au ca prezentator de matinal o femeie.

British Broadcasting Corporation (BBC) este cel mai mare radiodifuzor public din lume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici