BCR Fleet Management a câştigat licitaţia organizată de TVR pentru achiziţia a 140 de autoturisme

Societatea BCR Fleet Management a fost desemnată câştigătoarea licitaţiei care a fost organizată de TVR pentru cumpărarea, în leasing, a 140 de autoturisme, valoarea totală a contractului fiind de 2.400.000 de euro, fără TVA, au declarat pentru MEDIAFAX surse din Televiziunea Română.

460 afișări
Imaginea articolului BCR Fleet Management a câştigat licitaţia organizată de TVR pentru achiziţia a 140 de autoturisme

BCR Fleet Management a câştigat licitaţia organizată de TVR pentru achiziţia a 140 de autoturisme (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)

Sursele citate au spus că licitaţia electronică pentru achiziţia celor 140 de maşini s-a încheiat, câştigătoarea licitaţiei fiind societatea BCR Fleet Management. Însă contractul nu poate fi semnat din cauză că Societatea Română de Televiziune (SRTv) nu are în prezent un Consiliu de Administraţie.

Licitaţia a fost demarată de fostul Consiliu de Administraţie (CA) al TVR, care era condus de preşedintele-director general al televiziunii publice Claudiu Săftoiu. Fostul CA a fost demis pe 10 decembrie 2013 de Parlament, odată cu respingerea raportului de activitate al SRTv pe anul 2012. Ulterior, la conducerea TVR a fost numit Stelian Tănase, acesta fiind director general interimar al Televiziunii Române.

Însă, potrivit surselor citate, contractele care au o valoare de peste 25.000 de euro trebuie să fie validate de Consiliul de Administraţie al TVR.

În cazul licitaţiei pentru cele 140 de autoturisme este vorba despre o sumă de 2.400.000 de euro, fără TVA.

Suma este la jumătatea valorii pe care o estima TVR în septembrie 2013, când a anunţat demararea efectivă a procedurii de cumpărare a celor 140 de autoturisme. Potrivit unui anunţ postat pe 25 septembrie 2013, pe site-ul e-licitatie.ro, SRTv anunţa că va achiziţiona 140 de autoturisme prin leasing operaţional, valoarea estimată a acestora fiind de 5.115.200 de euro fără TVA.

Conform anunţului, tipul procedurii de achiziţie a acestor autoturisme a fost "licitaţia deschisă", criteriul de atribuire fiind "preţul cel mai scăzut". TVR a mai anunţat atunci că va achita maşinile cumpărate din fonduri proprii.

Câştigătorul licitaţiei nu a fost anunţat public de TVR. De asemenea, reprezentanţii SRTv nu au răspuns la întrebările adresate de agenţia MEDIAFAX pe acest subiect.

Fostul Consiliu de Administraţie al SRTv a aprobat, pe 15 mai 2013, demararea procedurilor de achiziţie a 140 autoturisme. Componenţa comisiei de evaluare a ofertelor a fost formată din: Liviu Nicolescu, preşedinte, Horia Cazan, Dan Ciobanu, Daniel Mandache, Mariana Dudu, membru supleant Dorel Dick, potrivit Hotărârii CA numărul 49 din 15 mai.

De asemenea, prin Hotărârea CA numărul 48 din 15 mai, a fost aprobată modificarea Planului de Investiţii pentru anul 2013 prin introducerea poziţiei "Achiziţie 140 autoturisme".

În acest sens, pe 22 mai 2013, Claudiu Săftoiu, fostul preşedinte-director general al Televiziunii Române, a declarat, pentru MEDIAFAX, că parcul auto al TVR are nevoie de o "împrospătare", precizând că există bani în acest sens în bugetul estimat pentru exerciţiul financiar al televiziunii publice în 2013.

Totodată, Claudiu Săftoiu a spus că în CA ale SRTv s-a aprobat achiziţionarea unui nou parc de maşini prin sistemul buyback.

"În sensul acesta, noi deja avem finalizată, la 27 aprilie, o licitaţie de ofertă pentru evaluarea activului de autoturisme din SRTv. Această firmă - SC Tehnoconcept Expert SRL - va face o evaluare cu privire la o valoare nominală a întregului parc auto, pentru ca aceasta să se constituie într-un avans la un contract de leasing pentru obţinerea autoturismelor. Prin urmare, în bugetul de anul acesta, noi achiziţionăm prin leasing, ceea ce înseamnă că încercăm să valorificăm flota veche de autoturisme ca avans la contractul de leasing. Cheltuiala va fi aşadar una minimă, nu ştim acum însă ce valoare va avea contractul de leasing. De aceea nu pot oferi o sumă", a spus atunci Claudiu Săftoiu.

El a mai spus că "cea mai veche maşină pentru achiziţia de tip buyback este din 1993, iar cea mai nouă, din 2006".

"Necesitatea schimbării parcului auto este una stringentă cu atât mai mult cu cât costurile de întreţinere sunt din ce în ce mai mari pe măsură ce uzura morală creşte", a spus Claudiu Săftoiu. El a precizat că SRTv a încercat mai întâi să vândă maşinile ieşite din uz către salariaţi, însă fără rezultate.

La momentul respectiv, Săftoiu a mai spus că, după ce firma Tehnoconcept Expert SRL va evalua valoarea parcului auto activ al TVR, va putea fi iniţiat procesul de cerere de ofertă pentru cumpărarea maşinilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici