Biblioteca Digitală a României - proiect de 2,1 milioane de euro

Proiectul Biblioteca Digitală a României, care are drept scop accesul neîngrădit al indivizilor şi al instituţiilor interesate la principalele categorii de valori culturale, va fi demarat în 2008, având un buget de 2,1 milioane de euro, a anunţat, marţi, ministrul Adrian Iorgulescu.

1 afișare
Imaginea articolului Biblioteca Digitală a României - proiect de 2,1 milioane de euro

Biblioteca Digitală a României - proiect de 2,1 milioane de euro

"Acest program este şi el interfaţa autohtonă a unui program pe care îl derulează Uniunea Europeană – Biblioteca digitală europeană", a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, ministrul Culturii şi Cultelor Adrian Iorgulescu.

"Pentru derularea acestui program sunt necesare fonduri importante – noi am preconizat un buget de 2,1 milioane de euro", a mai spus el.

Biblioteca Digitală a României va oferi accesul la materialul documentar scris, patrimoniul mobil, toate categoriile de material audio-vizual, patrimoniul imobil şi fondul de arhive.

Potrivit Ministerului Culturii, constituirea acestei biblioteci reprezintă un instrument important pentru promovarea patrimoniului, atât la nivel naţional, cât şi internaţional, în concordanţă cu obiectivele generale ale strategiei în domeniu a Uniunii Europene.

Referitor la bugetarea programului, în primul an cheltuielile vor fi direcţionate către achiziţionarea de materiale şi echipamente, precum şi asigurarea logisticii necesare desfăşurării programului. În anii următori, ponderea cea mai mare o vor deţine cheltuielile de întreţinere şi actualizare a echipamentelor şi programelor informatice concepute pentru gestionarea procesului, precum şi costurile pe care le angrenează digitalizarea efectivă a sistemului, procesarea şi publicarea pe Internet a materialului rezultat. '

Proiectul se bazează şi pe finanţare europeană, prin programele eContent sau TEL+.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici