Biletele şi abonamentele pentru Festivalul Enescu se pun în vânzare

Biletele şi abonamentele pentru Festivalul şi Concursul Internaţional "George Enescu", care se va desfăşura între 30 august şi 26 septembrie, vor putea fi achiziţionate, începând de luni, de la casa de bilete a Sălii Palatului din Bucureşti, informează organizatorii.

461 afișări
Imaginea articolului Biletele şi abonamentele pentru Festivalul Enescu se pun în vânzare

Biletele şi abonamentele pentru Festivalul Enescu se pun în vânzare (Imagine: Mediafax Foto)

Încă de la începutul anului, iubitorii de muzică şi-au putut face rezervări de bilete şi abonamente pentru ediţia a XIX-a a Festivalului Internaţional "George Enescu". Începând de luni, aceştia le vor putea ridica de la casa de bilete a Sălii Palatului, până pe data de 15 august.

În momentul de faţă nu se mai fac rezervări de bilete şi abonamente, acestea urmând să fie direct achiziţionate de la casa de bilete ale Sălii Palatului.

De la începutul anului au fost rezervate aproximativ 70 % din locurile disponibile la concertele şi spectacolele de operă şi balet din festival.

Distribuitorul de bilete pentru Festivalul "George Enescu" este compania Eventim.

Programul Festivalului Internaţional "George Enescu" include concerte simfonice şi camerale, recitaluri, spectacole de operă şi balet atât în sălile principale ale Bucureştiului, cât şi în alte oraşe istorice care au legătură cu viaţa compozitorului român.

Dintre cele 175 de manifestări programate să se desfăşoare în cadrul acestei ediţii a Festivalului Enescu, 37 vor avea loc şi în ţară, la Iaşi, Cluj, Timişoara, Braşov şi Sibiu.

Această ediţie a Festivalului "George Enescu" va aduce pe scenă spectacole-eveniment precum "Oedipe", de George Enescu - coproducţie Theatre du Capitole din Toulouse şi Opera Naţională din Bucureşti, dar şi orchestre şi artişti de renume mondial precum Orchestra Filarmonică Radio France, Royal Philharmonic Orchestra, Sankt Petersburg Philharmonic Orchestra, Orchestra de Cameră din Viena, precum şi Baletul din Monte Carlo, care va prezenta "Cenuşăreasa".

Opera Naţională Bucureşti va mai prezenta spectacolele "Celan" (în versiune de concert), "Manon Lescaut", "Macbeth" şi "Lacul lebedelor". Ediţia a XIX-a a Festivalului "George Enescu" include şi un Simpozion Internaţional "Paul Celan".

La cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului şi Concursului Internaţional "George Enescu" vor participa 13 orchestre mari din Europa, 14 orchestre de cameră, 19 formaţii camerale, şase coruri, 41 de solişti în concerte şi şase solişti în recital. Această ediţie include şi o secţiune nouă, cu prelucrări jazz ale unor piese clasice.

Programul Concursului Internaţional "George Enescu" (30 august - 6 septembrie 2009) va include secţiunile Pian, Vioară şi Compoziţie.

Înscrierile au depăşit cifrele înregistrate la ediţia trecută, din 2007, un număr de 77 de concurenţi înregistrându-se în competiţia de Vioară, 84 de concurenţi, în competiţia de Pian, 180 de lucrări fiind înscrise în secţiunea Compoziţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici