Bogdan Chirieac a demisionat din echipa editorială a ziarului Gândul

Jurnalistul Bogdan Chirieac a demisionat, duminică, din funcţia de senior editor politică externă şi din echipa editorială a ziarului Gândul, în cererea de demisie exprimându-şi spernaţa că astfel se va pune capăt "atacurilor absurde" la adresa ziarului şi a directorului acestuia.

5 afișări
Imaginea articolului Bogdan Chirieac a demisionat din echipa editorială a ziarului Gândul

Bogdan Chirieac a demisionat din echipa editorială a ziarului Gândul

"Vă înmânez această demisie în speranţa că astfel se va pune capăt atacurilor absurde la adresa domniei voastre şi a ziarului pe care îl conduceţi", afirmă Chirieac în cererea de demisie adresată directorului cotidianului, Cristian Tudor Popescu.

El îl anunţă pe C.T. Popescu că rămâne ataşat cotidianului pe care l-au fondat împreună, dar că înţelege să se retragă "într-un moment în care în România asistăm la o confuzie gravă a valorilor economiei de piaţă, dublată de o campanie furibundă de decredibilizare a presei".

Cotidianul "Evenimentul Zilei" l-a acuzat pe Bogdan Chirieac că este acţionar al unei firme care face afaceri cu statul şi că, din această postură, a scris un articol în care critica o companie concurentă celei ale cărei produse le distribuia prin firma sa.

Directorul cotidianului Gândul, Cristian Tudor Popescu, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că demisia lui Bogdan Chirieac este un "gest necesar", atât pentru ziar, cât şi pentru presa românească şi că jurnaliştii de la Gândul vor depune "declaraţii de afaceri"

"Demisia domnului Chirieac este un gest necesar atât pentru ziarul Gândul, cât şi pentru presa românească. Începând de astăzi, ziariştii din redacţia Gândul vor depune la directorul ziarului o declaraţie de afaceri în care vor prezenta acest gen de activităţi, cu statul sau private, în care sunt implicaţi. Această măsură nu are un caracter a priori interdictiv sau sancţionatoriu, ea vizând transparenţa în relaţiile profesionale", a spus Cristian Tudor Popescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici