"Boogie", de Radu Muntean, în competiţie la Festivalul Internaţional din Hamptons (Video)

"Boogie", de Radu Muntean, cu Anamaria Marinca şi Dragoş Bucur în rolurile principale, concurează în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Hamptons (SUA), care are loc între 15 şi 19 octombrie, informează site-ul oficial al evenimentului.

41 afișări
Imaginea articolului "Boogie", de Radu Muntean, în competiţie la Festivalul Internaţional din Hamptons (Video)

"Boogie", de Radu Muntean, în competiţie la Festivalul Internaţional din Hamptons

"Boogie" concurează în cadrul competiţiei Golden Starfish Award Narrative.

"Boogie", care a avut de curând premiera pe marile ecrane româneşti, vorbeşte despre criza bărbatului la 30 de ani. Filmul reprezintă şi o frescă a ceea ce înseamnă căsătoria şi familia în prezent, dar şi o cronică a unei nopţi petrecute "cu băieţii", la mare, de 1 mai.

Boogie este porecla din adolescenţă a personajului central, o poreclă care nu i se mai potriveşte acum lui Bogdan Ciocăzanu, interpretat de Dragoş Bucur, un bărbat de vreo 30 de ani, cu soţie (Anamaria Marinca) şi un copil mic (Vlad Muntean).

Plecat la mare de 1 Mai, împreună cu familia, Boogie se întâlneşte întâmplător cu cei mai buni prieteni din liceu - Penescu (Mimi Brănescu) şi Iordache (Adrian Văncică), la data şi locul de care îi leagă cele mai glorioase escapade bahico-sexuale din tinereţe.

Bogdan e tentat să retrăiască aventurile din vremurile bune, dar încercarea de a-şi recupera tinereţea preţ de o seară, bifând băutura, jocurile, flirtul şi prostituatele, se transformă într-o deziluzie.

Din distribuţia filmului mai fac parte Roxana Iancu şi Geanina Varga. Pelicula a fost prezentată, anul acesta, în cadrul unor festivaluri precum Cannes şi Karlovy Vary.

Totodată, actriţa Anamaria Marinca va fi prezentă la festivalul american, în cadrul secţiunii "Shooting Stars", care are ca obiectiv promovarea tinerelor talente din cinematografie şi care este inclusă, în premieră, într-un festival din Statele Unite.

O altă prezenţă românească în cadrul festivalului este Maria Popistaşu, în distribuţia filmului "Die Zweite Frau/ My Mother, My Bride, and I", în regia lui Hans Steinbichler, care spune povestea unui german în vârstă de 40 de ani, ce îşi caută o soţie în România.

Pelicula concurează în cadrul aceleiaşi competiţii în care este prezentat şi filmul "Boogie".

Festivalul Internaţional de la Hamptons, aflat la cea de-a 16-a ediţie, are ca obiectiv principal susţinerea filmului independent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici