"Boogie", de Radu Muntean, premiat în SUA (Video)

Lungmetrajul "Boogie", de Radu Muntean, a primit, duminică, premiul Zicherman Family Foundation pentru scenariu, la Festivalul Internaţional de Film de la Hamptons (15 - 19 octombrie), unde a avut loc premiera lui americană, informează Institutul Cultural Român din New York (ICRNY).

17 afișări
Imaginea articolului "Boogie", de Radu Muntean, premiat în SUA (Video)

"Boogie", de Radu Muntean, premiat în SUA

Scenariul filmului este semnat de Alexandru Baciu, Radu Muntean şi Răzvan Rădulescu.

Premiul a fost înmânat actriţei Anamaria Marinca, a cărei participare în programul "Shooting Stars", din cadrul festivalului, a fost susţinută de către ICRNY.

"Şi de data asta am purtat noroc filmului pe care îl reprezint", a declarat Anamaria Marinca, la primirea premiului.

Directorul de programare al Festivalului de Film de la Hamptons, David Nugent, s-a declarat emoţionat de filmul lui Radu Muntean.

"Boogie m-a emoţionat într-un mod cu totul special, prin faptul că se adresează în mod direct fiecăruia dintre noi, realismul cu care prezintă viaţa în cuplu conferind subiectului ceva universal".

"Boogie", care a avut de curând premiera pe marile ecrane româneşti, vorbeşte despre criza bărbatului la 30 de ani. Filmul reprezintă şi o frescă a ceea ce înseamnă căsătoria şi familia în prezent, dar şi o cronică a unei nopţi petrecute "cu băieţii", la mare, de 1 Mai.

Boogie este porecla din adolescenţă a personajului central, o poreclă care nu i se mai potriveşte acum lui Bogdan Ciocăzanu, interpretat de Dragoş Bucur, un bărbat de vreo 30 de ani, cu soţie (Anamaria Marinca) şi un copil mic (Vlad Muntean).

Din distribuţia filmului mai fac parte Roxana Iancu şi Geanina Varga. Pelicula a fost prezentată, anul acesta, în cadrul unor festivaluri precum cel de la Cannes şi cel de la Karlovy Vary.

O altă prezenţă românească în cadrul festivalului a fost Maria Popistaşu, în distribuţia filmului "Die Zweite Frau/ My Mother, My Bride and I", în regia lui Hans Steinbichler, care prezintă povestea unui german în vârstă de 40 de ani, ce îşi caută o soţie în România. Pelicula a concurat în cadrul aceleiaşi competiţii în care a fost prezentat şi filmul "Boogie".

Festivalul Internaţional de la Hamptons, aflat la cea de-a 16-a ediţie, are ca obiectiv principal susţinerea filmului independent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici