Broadway-ul ajunge la mall în Bucureşti, din 13 septembrie, prin spectacolul "Un bărbat pentru Sara" - FOTO

"Un bărbat pentru Sara", o piesă care s-a jucat pe Broadway cu un succes răsunător, va fi montată din 13 septembrie şi la Bucureşti, într-un spaţiu neconvenţional, la Grand Digiplex & More din Băneasa Shopping City, cu Diana Cavallioti şi Andi Vasluianu în rolurile principale.

550 afișări
Imaginea articolului Broadway-ul ajunge la mall în Bucureşti, din 13 septembrie, prin spectacolul "Un bărbat pentru Sara" - FOTO

Broadway-ul ajunge la mall în Bucureşti, din 13 septembrie, prin spectacolul "Un bărbat pentru Sara" - FOTO

Marea premieră a toamnei la Grand Digiplex & More nu va fi un film, ci un spectacol de teatru: comedia de cinci stele "Un bărbat pentru Sara", de Sam Bobrick, regizată de Claudiu Goga şi produsă de Mişu Predescu.

Spectacolul "Un bărbat pentru Sara", care s-a jucat pe Broadway în sute de reprezentaţii, va putea fi văzut la Bucureşti începând din 13 septembrie, în fiecare sâmbătă, de la ora 19.00, în sala Epika a Grand Digiplex & More. De la mijlocul lunii octombrie, spectacolul va putea fi văzut în acelaşi spaţiu, însă în fiecare joi seară.

Atât producătorul şi regizorul spectacolului, cât şi actorii din distribuţie - Diana Cavallioti, Andi Vasluianu, Emilia Popescu, Constantin Cotimanis şi Andreea Vasile - au declarat, miercuri, într-o întâlnire cu presa, că "Un bărbat pentru Sara" este o comedie romantică, un gen mai puţin jucat în România, dar care, pe lângă faptul că te amuză, te pune şi în situaţia de a te gândi la propria viaţă.

"Este un spectacol de teatru care întâmplător se joacă într-o sală de cinematograf. Dar spectatorii vor vedea teatru live, cu actori care intră (pe scenă, n.r.), cu decor, cu costume, cu lumini ca la teatru, cu sunet ca la teatru. Dacă facem abstracţie de clădire, putem fi oriunde într-unul din teatrele bucureştene", a declarat pentru MEDIAFAX Claudiu Goga, care este unul dintre cei mai antrenaţi regizori români în dramaturgie contemporană.

Potrivit acestuia, "Un bărbat pentru Sara" este "o poveste de dragoste, complicată, scrisă cu umor, cu ironie, câteodată foarte ascuţită, care are şi momente în care poate să emoţioneze". "E actuală, pentru că fiecare om cred că se poate regăsi în această poveste, pentru că fiecare om e îndrăgostit, fiecare om e părăsit sau părăseşte, poate fi trădat sau nu în dragoste şi poate să aibă sau nu frici de căsătorie şi de ce se va întâmpla după. E o poveste despre întâlnirile importante, fericite sau poate mai puţin fericite, pe care le avem în viaţă cu posibilul sau imposibilul partener", a spus Claudiu Goga, care îşi doreşte în primul rând ca oamenii să vină să vadă acest spectacol. "Pentru că, dacă vor veni, cred că nu se vor plictisi şi vor râde. Vor râde mult şi o să-şi pună şi câteva probleme despre viaţa lor personală. Cred că vor petrece aproape două ore într-un mod extrem de plăcut", a mai spus regizorul Claudiu Goga.

El a povestit că ideea realizării acestui spectacol de teatru la mall i-a aparţinut producătorului Mişu Predescu. "El a fost cel care m-a invitat să montez aici, după ce a vorbit cu cei de la mall, care au fost deschişi la acest proiect", a spus Claudiu Goga, precizând că în multe locuri din lume se întâmplă proiecte de genul acesta. "Am căutat acest text, l-am găsit, l-am montat şi sperăm să-i bucurăm pe cei care vor veni să-l vadă. Era important să găsim un text bun, un text de comedie, pentru că oamenii vor în general comedie, dar nu o comedie facilă, o comedie care să te pună şi pe gânduri în anumite momente, dar care, sigur, să aibă mare succes, pentru că, fiind totuşi un proiect independent, oamenii care au investit banii în acest spectacol ar trebui să şi-i şi scoată la un moment dat. Nu e uşor, e total diferit de sistemul de stat, unde banii se duc şi nu mai contează ce se întâmplă cu ei. E un risc pe care producătorul şi l-a asumat. Şi noi ni l-am asumat", a explicat Claudiu Goga.

La rândul său, Mişu Predescu a spus că s-a gândit că locul cel mai potrivit pentru montarea acestui spectacol este "la mall", având în vedere condiţiile pe care le oferă acest centru comercial.

"Teatrele din România, fără supărare pentru colegii care sunt la teatre, sunt construite pe o ecuaţie din anii '30. În ziua de astăzi, oamenii sunt dependenţi de maşină, de parcare, de acces şi, dacă ies undeva seara, vor să aibă totul într-un loc. Toate condiţiile astea sunt la mall. Foarte multă lume vine pur şi simplu la mall să se plimbe. Este piaţa publică de acum o sută de ani, de acum două sute de ani, unde se întâmplă lucruri. Deci e normal să venim cu teatrul aici", a declarat pentru MEDIAFAX Mişu Predescu.

El a mai spus că cinematograful este un loc foarte bun pentru a găzdui acest spectacol de teatru şi datorită facilităţilor tehnice pe care le oferă: "Spectacolul are o componentă vizuală destul de puternică, ne folosim de proiector pentru a crea continuitatea decorului în vizual, ceea ce mi se pare interesant. O parte din poveste este completată frumos de proiecţia pe care o avem acolo. Lucrul ăsta nu se putea face în teatrul normal. Alt lucru pe care-l folosim aici este instalaţia de sunet, care este Dolby Surround şi dă o calitate a sunetului teribilă".

Nu în ultimul rând, povestea spusă de "Un bărbat pentru Sara" este actuală şi potrivită pentru societatea actuală. "Cred că, în societatea de astăzi şi în lumea în care trăim, oamenii au nevoie să râdă şi să se bucure şi noi asta le oferim", a spus Mişu Predescu, care a precizat că i-a dat mână liberă regizorului Claudiu Goga în alegerea textului, pentru că "este un profesionist desăvârşit".

 

"Are un cazier artistic teribil şi el a propus această piesă. Sunt absolut convins că o să aibă succes. Este o piesă despre femeia modernă din ziua de astăzi, care, la 35 de ani, are o carieră, vrea să aibă o familie şi e valabilă şi pentru doamnele din România şi de oriunde. Este o piesă actuală pentru simplul motiv pentru că eu cred că şi acum 50 de ani o femeie activă în societate avea mai puţin timp pentru ea însăşi, pentru a-şi face o familie, pentru a-şi găsi un partener. Lucrurile astea sunt umane, sunt general valabile, sunt lucruri care se întâmplă şi acum şi se vor întâmpla mereu", a explicat Mişu Predescu.

El a mai spus că "Un bărbat pentru Sara" este un spectacol la care "selfie-ul este permis", în timp ce consumul de floricele de porumb nu este recomandat, din cauză că sala de cinema are o acustică extraordinară. "Orice sunet din sală se aude teribil. Îi rugăm pe spectatori ca, de dragul spectacolului, să mănânce înainte. Dar, la sfârşitul spectacolului, cei care doresc pot să facă selfie pe scenă cu actorii", a mai spus Mişu Predescu.

Pe de altă parte, distribuţia spectacolului este foarte încântată să ajungă prin intermediul piesei "Un bărbat pentru Sara" într-un spaţiu care, în prezent, este un centru de interes pentru bucureşteni. "Dacă nu vine Mohamed la munte, vine muntele la Mohamed. Este foarte bună ideea de a ne muta noi acolo unde lumea merge", a declarat pentru MEDIAFAX actriţa Diana Cavallioti, interpreta rolului principal feminin, Sara.

Diana Cavallioti a vorbit şi despre personajul său, recunoscând că Sara nu este foarte diferită de ea însăşi. "Nu ştiu dacă Sara e foarte diferită de mine, adică eu sunt puţin pe acolo şi mi-a făcut mare plăcere să construiesc (personajul, n.r.). Dragostea e tot timpul actuală şi o poveste între un bărbat şi o femeie, la fel", a spus Diana Cavallioti, precizând că trece prin tot felul de încercări alături de personajul principal masculin, Brandon, interpretat de actorul Andi Vasluianu.

"Ne luăm în coarne puţin, la modul drăguţ, şi este foarte real ce se întâmplă. Andi este exact bărbatul care arată foarte bine, dorit de toate femeile şi eu se pare că sunt cea norocoasă în combinaţia asta", a spus amuzată Diana Cavallioti.

La rândul său, actorul Andi Vasluianu a spus că a acceptat să se implice în acest proiect datorită textului. "Spectatorilor nu pot să le zic decât atât. Că ar trebui să vină să-l vadă pentru că e o comedie romantică. Nu prea s-au pus (în scenă, n.r.) spectacole de genul ăsta, nici măcar în ţară. Au fost comedii de situaţii, dar niciodată comedie romantică. Adică mie mi se pare că e ca un film, care are situaţii foarte bine scrise, foarte frumoase", a declarat pentru MEDIAFAX Andi Vasluianu.

Va fi implicat şi în acest spectacol "într-un triunghi amoros", ca şi în alte proiecte în care a fost implicat? "Da, da, da. Astea sunt situaţiile cumva fundamentale într-o comedie romantică. Dar nu aş vrea să divulg foarte multe lucruri. Interesant este că personajul meu este aruncat într-o situaţie fără ca el să-şi dorească chestia asta. Noi suntem cei care trăiesc povestea asta, în ciuda a ceea ce îşi doresc ei", a spus Andi Vasluianu.

Actriţa Andreea Vasile - logodnica lui Brandon, Heather, care în spectacol interacţionează cel mai mult cu Sara - vede "Un bărbat pentru Sara" ca pe "un twist de situaţie şi un twist al personajelor". "Este un spectacol în care se vorbeşte de momentul ăla în care vine vorba de a alege un bărbat sau o femeie cu care urmează să îţi petreci tot restul vieţii şi pe care îl recunoaştem cu toţi. E o experienţă pe care toată lumea a avut-o. Personajul meu e extrem de colorat şi, ca toate celelalte, extrem de bine condus, care are un final surprinzător", a declarat pentru MEDIAFAX actriţa Andreea Vasile.

Pe de altă parte, "păpuşarii" spectacolului sunt actorii Emilia Popescu şi Constantin (Bebe) Cotimanis. "Rar poţi să găseşti în acelaşi teatru o distribuţie ideală. Noi avem o distribuţie ideală prin Diana Cavallioti şi prin Andi Vasluianu, cei doi eroi principali, prin noi, bătrânii spectacolului, eu cu Bebe Cotimanis, care suntem pata de culoare şi păpuşarii spectacolului. Facem şi desfacem toate iţele şi este foarte frumos. Oamenii cu talent vorbesc aceeaşi limbă şi, din punctul acesta de vedere, a fost o întâlnire fericită", a declarat pentru MEDIAFAX Emilia Popescu, interpreta Marthei, mătuşa Sarei.

"Cert este că o să ne amuzăm copios, cu o lacrimă în ochi", a declarat, la rândul său, actorul Bebe Cotimanis, care în spectacolul "Un bărbat pentru Sara" este Noogie-"cel mai blând interlop din New York", după cum a dezvăluit regizorul Claudiu Goga.

Bebe Cotimanis a mai declarat, pentru MEDIAFAX, că "Un bărbat pentru Sara" este o comedie actuală, puţin mai "tristuţă". "Este actuală pentru că trăim în epoca videoclipului, iar dragostea trebuie să aibă loc instantaneu. Întâlnirea are loc instantaneu şi pe urmă apar întrebările dacă este valabilă sau nu. Înainte căutai să aflii adevărul şi pe urmă să te îndrăgosteşti ca lumea", a mai spus Cotimanis.

Spectacolul "Un bărbat pentru Sara" porneşte de la povestea Sarei, o tânără avocată de succes din New York, atât de dedicată meseriei încât stă departe de orice poveste de iubire. Într-un fel, fără să o spună prea direct, a ajuns să urască bărbaţii... Locuieşte într-un apartament de lux şi se consolează cu ideea că munceşte pentru a trăi un pic peste medie în metropola americană. O are însă pe mătuşa Martha, o tipă excentrică, aventurieră, gata oricând să se uite după un bărbat chipeş. Ea a decis: trebuie să o mărite pe Sara. Vorbeşte insistent despre asta şi, chiar dacă ar putea ajunge la închisoare, îi livrează bărbaţi nepoatei mult iubite. Aşa intră în joc Brandon şi Noogie. Pe primul a pus ochii de mult Martha. Este consultant financiar de succes, are o decapotabilă şi iubitele pe care şi le doreşte. Este alergic la ton şi asta îl aduce în braţele paramedicilor şi nu numai. Noogie, în schimb, este probabil cel mai blajin interlop din New York. A fost ales de Martha pentru a-i livra bărbaţi Sarei, iar el se consideră perfect pentru asta: Noogie poate face orice. Brandon în schimb are un defect care complică situaţia: tocmai s-a logodit cu Heather.

Sam Bobrick - autorul piesei "Un bărbat pentru Sara" - este un veteran al dramaturgiei americane. S-a născut în 1932, la Chicago, a studiat la University of Illinois şi în tinereţe a vândut hot dog şi gogoşi. A început prin a scrie scenarii de televiziune, dar s-a remarcat ca unul dintre cei mai acizi dramaturgi de comedie. Este unul dintre autorii cei mai jucaţi pe Broadway, iar piesele sale au fost
preluate de teatre importante de pe tot globul.

În România, piesa lui Sam Bobrick "Cafeneaua" (coautor Ron Clark) se joacă la Teatrul Bulandra din 1997, în regia lui Horaţiu Mălăele, care este şi regizor al spectacolului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici