Bucharest Music Film Festival, în piaţa George Enescu

O grădină înflorită, aflată pe locul parcării din piaţa George Enescu, va găzdui, începând de miercuri şi până duminică, Bucharest Music Film Festival, care va aduce în prim plan arta lirică, îmbinând recitaluri live cu proiecţii ale unor opere filmate sau concerte înregistrate.

226 afișări
Imaginea articolului Bucharest Music Film Festival, în piaţa George Enescu

Bucharest Music Film Festival, în piaţa George Enescu

Potrivit organizatorilor, ArCub, în deschiderea evenimentului, de la ora 18.00, va avea loc un recital susţinut de Raluca Enea (clavecin) şi Irina Năstase (pian), care vor interpreta unele dintre cele mai frumoase sonate ale marelui compozitor austriac Franz Joseph Haydn, de la moartea căruia se împlinesc 200 de ani.

În continuare, de la ora 19.30, va avea loc un recital de jazz "Paris-Bucureşti", susţinut de Cvintetul Florin Niculescu. Cunoscutul violonist al scenei internaţionale de jazz contemporan revine acasă, aducând cu el alţi patru artişti instrumentişti: Thuryn Mitchell (pian), Hugo Lippi (chitară), Darryl Hall (bass), Benhammou Mourad (percuţie).

Seara va fi încheiată cu proiecţia concertului cu oratoriul "Creaţia", de Franz Joseph Haydn, susţinut de Orchestra Austro-Ungară Haydn (dirijor Adam Fischer). Acest spectacol a avut loc în frumoasa sală istorică a Palatului Esterházy din Eisenstadt, Austria.

Grădina înflorită va fi animată, în fiecare zi a festivalului, de concerte live susţinute de Romanian Piano Trio, Maite Maruri (mezzo-soprană), Josu Okineña, Irina Năstase şi Toma Popovici (pian), Adrian Duminică (clarinet), Grupul vocal Acapella, Bucharest Summer Orchestra and Choir.

Manifestarea aduce şi un ring de dans, unde spectatorii sunt aşteptaţi să valseze alături de perechi de dansatori profesionişti, pe muzica marilor compozitori ai genului.

Atmosfera plăcută este completată de o terasă elegantă, diverse standuri cu suveniruri şi un loc de joacă pentru copii.

În fiecare seară, de la orele 21.00, publicul va putea viziona concerte celebre şi importante opere filmate pe marile scene lirice ale lumii: "Flautul fermecat" (Orchestra Filarmonicii din Viena), "Bal mascat" (Orchestra Simfonică din Viena), "Traviata" (Orchestra Operei din Zürich) şi Concertul de Anul Nou de la Viena (Orchestra Filarmonicii din Viena).

Zona va fi deschisă publicului între orele 11.00 şi 23.00. Accesul publicului este gratuit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici