Bugetul Ministerului Culturii, adoptat de comisiile de buget fără amendamente

Bugetul Ministerului Culturii pentru 2012 a fost adoptat, miercuri, de comisiile de buget-finanţe ale Parlamentului, nefiind acceptat niciun amendament la forma transmisă de Guvern.

331 afișări
Imaginea articolului Bugetul Ministerului Culturii, adoptat de comisiile de buget fără amendamente

Kelemen Hunor (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax foto)

Bugetul Ministerului Culturii a fost votat în comisii cu 18 voturi "pentru" şi 12 "împotrivă".

Bugetul Ministerului Culturii pentru 2012 este de 713.406.000 lei, cu 11% mai puţin decât cel din 2011.

Luni, ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a spus că acest buget este uşor mai ridicat decât cel de anul trecut, care a fost iniţial de 612 milioane de lei, însă bugetul de execuţie pe 2011 se va ridica la 828 de milioane de lei.

Kelemen a precizat că, la începutul anului viitor, vor fi organizate licitaţiile pentru restaurarea a trei obiective - Opera Naţională Bucureşti, Muzeul "George Enescu" (Palatul Cantacuzino) şi Muzeul Ţăranului Român din Capitală -, incluse în programul de restaurare realizat printr-un împrumut de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Lucrările la aceste trei obiective ar putea începe în cea de-a doua jumătate a anului viitor, în funcţie de contestaţiile care se fac la licitaţii.

Pe de altă parte, va fi alocată suma de 55 de milioane de lei pentru Programul Naţional de Restaurare în 2012, când vor începe lucrările la 30 - 35 de monumente. Anul acesta, vor fi finalizate lucrările la 38 de monumente, a precizat ministrul.

Chiar dacă Festivalul Internaţional "George Enescu" nu va avea loc în 2012, trebuie totuşi să fie alocată o sumă de 3 - 4 milioane de lei, spre sfârşitul anului, pentru pregătirea ediţiei din 2013, a menţionat Kelemen.

În schimb, anul viitor, MCPN va demara un proiect de cercetare sistematică la Sarmizegetusa, pe patru ani, ce va fi gestionat de Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei. Alocaţia bugetară pentru desfăşurarea acestui program în 2012 va fi de 9,8 milioane de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici