CA al SRTv l-a mandatat pe Tănase să ceară Guvernului să adopte acte normative pentru redresarea TVR

Consiliul de Administraţie (CA) al Societăţii Române de Televiziune (SRTv) l-a mandatat pe Stelian Tănase, directorul general interimar al TVR, să solicite Guvernului adoptarea de urgenţă a unor acte normative care să permită redresarea televiziunii, au declarat pentru MEDIAFAX surse din TVR.

463 afișări
Imaginea articolului CA al SRTv l-a mandatat pe Tănase să ceară Guvernului să adopte acte normative pentru redresarea TVR

CA al SRTv l-a mandatat pe Tănase să ceară Guvernului să adopte acte normative pentru redresarea TVR (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)

Potrivit surselor citate, acest punct ar fi fost inclus pe ordinea de zi a şedinţei CA de miercuri de către Stelian Tănase, unii membri ai Consiliului nefiind de acord cu mandatarea lui Stelian Tănase în acest demers de a solicita Executivului adoptarea de urgenţă a unor acte normative care să permită redresarea televiziunii, prin reorganizare.

În ultimele luni intrarea TVR în insolvenţă a fost invocată în mai multe rânduri ca fiind o soluţie fezabilă pentru salvarea TVR, însă Legea insolvenţei nu poate fi aplicată televiziunii publice.

Conform surselor citate, prin mandatarea lui Stelian Tănase să solicite Guvernului adoptarea de urgenţă a unor acte normative care să permită redresarea televiziunii publice se deschide calea către adoptarea de către Executiv a unei Ordonanţe de Urgenţă, ce ar urma să facă posibilă intrarea în insolvenţă a TVR. "Era nevoie de paragraful de justificare a urgenţei din Ordonanţă", au spus sursele citate.

Pe de altă parte, Stelian Tănase a confirmat într-un interviu acordat în luna martie agenţiei MEDIAFAX existenţa la Guvern a unui proiect de Ordonanţă de Urgenţă pentru modificarea actualei legi de funcţionare a TVR, astfel încât televiziunea să poată intra în insolvenţă.

Ulterior, pe 25 martie, după o întrevedere cu premierul Victor Ponta, Stelian Tănase a declarat că insolvenţa nu poate fi evitată la televiziunea publică, el arătând că această variantă a fost discutată cu primul-ministru, ca şi alte scenarii.

În aceeaşi zi, premierul Victor Ponta a declarat că Stelian Tănase are sprijinul gurpurilor parlamentare ale PSD, iar strategia de restructurare a televiziunii publice este susţinută de Guvern, arătând că soluţia de a închide pur şi simplu televiziunea nu este aplicabilă.

Potrivit raportului de activitate al SRTv pe anul trecut, TVR are datorii istorice de 787 de milioane de lei, din care cele mai multe datorii sunt la stat.

Datoria fiscală înregistrată pe 31 decembrie 2013, în sumă totală de 510.895.269 de lei, a fost eşalonată la plată pe şapte ani de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), conform aceluiaşi raport.

Până la ora difuzării acestei ştiri nici Stelian Tănase, nici reprezentanţii TVR nu au putut fi contactaţi pentru un punct de vedere cu privire la mandatul primit de Tănase de la CA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici