"California Dreamin' (nesfârşit)", în cinematografele franceze, din 2 ianuarie

"California Dreamin' (nesfârşit"), filmul regretatului regizor Cristian Nemescu, va intra în cinematografele franceze pe 2 ianuarie 2008, presa de specialitate notând că producţia premiată la Cannes face să se vorbească, încă o dată, de noul val al cinematografiei româneşti.

6 afișări
Imaginea articolului "California Dreamin' (nesfârşit)", în cinematografele franceze, din 2 ianuarie

"California Dreamin' (nesfârşit)", în cinematografele franceze, din 2 ianuarie

"Noul val din cinematografia românească continuă să facă să se vorbească despre el", scrie site-ul cultural pause-culture.com, care adaugă faptul că unul din reprezentanţii acestui nou val, Cristian Mungiu, a câştigat Palme d'Or cu "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile".

"În spatele acestei poveşti tragicomice se află întreaga istorie a României de la sfârşitul războiului din fosta Iugoslavie, precum şi un tablou al României postcomuniste".

"În actualul val de talentaţi tineri regizori români, Cristian Nemescu nu face excepţie. Decedat în mod tragic în 2006, la vârsta de 27 de ani, Nemescu oferă propria viziune asupra unei ţări pe care voia s-o schimbe", comentează, la rândul său, revista cafebabel.com.

"În căutarea de explicaţii pentru trecutul românilor şi de viziuni ale viitorului noii generaţii, între bariere lingvistice şi amiciţie diplomatică de factură caricaturală, personajele şi universurile culturale se confruntă şi se înfruntă în filmul lui Nemescu", se arată pe site-ul citat, care avertizează publicul cu privire la afişul filmului: "Nu vă speriaţi de afişul filmului, care evocă o sordidă comedie provincială americană... De văzut neapărat!".

Filmul "California Dreamin' (nesfârşit)"  a fost produs de MediaProPictures şi, pe lângă premiul Un Certain Regard, obţinut la Festivalul de Film de la Cannes din 2007, mai are în palmares alte 13 premii, obţinute la diverse festivaluri de film româneşti şi străine.

Pelicula lui Nemescu prezintă povestea unui tren NATO cu echipament militar care traversează România fără acte de transport, în timpul războiului din Iugoslavia. Trenul este oprit de şeful gării Căpâlniţa, localitate din Oltenia pe care soldaţii americani o vor transforma în "satul tuturor posibilităţilor".

Filmul lui Cristian Nemescu intră în cinematografele franceze în 8 ianuarie 2008, dar a putut fi văzut recent, în Franţa, la Rencontres Internationales de Cinéma, la Paris.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici