Canada: Telefoanele inteligente şi tabletele înlocuiesc televiziunea clasică

Canadienii petrec din ce în ce mai mult timp pe internet, folosindu-se de telefoanele inteligente şi de tabletele pe care le deţin, în timp ce site-ul Netflix începe să îşi impună dominaţia asupra televiziunii clasice, conform unui bilanţ al autorităţii de reglementare în telecomunicaţii din Canada.

204 afișări
Imaginea articolului Canada: Telefoanele inteligente şi tabletele înlocuiesc televiziunea clasică

Canada: Telefoanele inteligente şi tabletele înlocuiesc televiziunea clasică (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Mai mult de doi canadieni din patru deţineau un smartphone şi mai mult de unul din patru canadieni aveau o tabletă" la sfârşitul anului 2012, potrivit unui raport publicat joi de Consiliul radiodifuzorilor şi telecomunicaţiilor din Canada, informează AFP.

Timpul petrecut pe internet a crescut în timp ce cel petrecut în faţa televizorului a cunoscut o stagnare în Canada, la circa 28 de ore pe săptămână, înregistrându-se totuşi o mare diferenţă între anglofoni şi francofoni.

Anglofonii au petrecut în jur de 20 de ore pe săptămână navigând pe internet, anul trecut, cu două ore în plus faţă de 2011, în timp ce francofonii au consacrat internetului 13 ore în fiecare săptămână.

Un canadian din trei, cu acces la internet, urmăreşte online emisiuni de televiziune, iar "utilizatorii tipici se uită la programe de televiziune pe internet, în fiecare săptămână, timp de 3 ore".

Această tendinţă este evidenţiată de succesul de care s-au bucurat serviciile de tipul video on-demand şi programele difuzate doar pe internet, fără a fi şi televizate. Exemplul cel mai clar este cel al site-ului Netflix, al cărui număr de abonaţi canadieni a crescut cu 17% faţă de anul anterior (10% în 2011).

Pe de altă parte, din cele 13,9 milioane de cămine din Canada, 79% au acces la internet şi dintre acestea mai mult de jumătate au acces la internet în bandă largă. Totodată, 12 milioane de case au acces la televiziune, dintre care mai mult de jumătate prin intermediul operatorilor de cablu.

Canadienii au profitat de investiţiile făcute de operatorii de telecomunicaţii pentru a se echipa cu telefoane inteligente şi tablete şi practic toată populaţia din Canada (99%) are acum acces la o reţea de telefonie mobilă.

Şi accesibilitatea la serviciile de telefonie de generaţia a patra (4G sau LTE) este în creştere în Canada. Între 2011 şi 2012, procentajul populaţiei care putea să recepţioneze acest tip de serviciu a crescut de la 45% la 72%.

La o populaţie de 35 de milioane de locuitori, în Canada, anul trecut, existau 27,9 milioane de abonamente la serviciile de telefonie mobilă, faţă de doar 11,9 milioane la telefonia fixă, la domiciliu, se mai arată în raport.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici