"Când se lasă seara...", de Corneliu Porumboiu, la Festivalul de Film de Autor din Barcelona

Lungmetrajul "Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism", de Corneliu Porumboiu, va fi proiectat în secţiunea Directions a Festivalului Internaţional de Film de Autor din Barcelona, care se va desfăşura între 25 aprilie şi 4 mai, potrivit site-ului evenimentului.

53 afișări
Imaginea articolului "Când se lasă seara...", de Corneliu Porumboiu, la Festivalul de Film de Autor din Barcelona

"Când se lasă seara...", de Corneliu Porumboiu, la Festivalul de Film de Autor din Barcelona (Imagine: captură video)

Secţiunea Directions a Festivalul Internaţional de Film de Autor din Barcelona prezintă "cele bune producţii ale anului, fiind proiectate pelicule ale unor mari regizori ai cinema-ului contemporan independent".

Una dintre producţiile recente considerate reprezentative pentru cinematografia românească contemporană, filmul "Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism" a fost primit cu entuziasm de critica internaţională încă de la premiera sa mondială, în 2013, la Festivalul de la Locarno. Filmul a beneficiat de proiecţii în festivalurile de la New York, Toronto, Vancouver şi Rotterdam.

"Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism" spune povestea unui tânăr regizor (Bogdan Dumitrache), care este pe cale să facă un nou film. În timpul filmărilor, Paul are o aventură cu Alina, o actriţă din filmul lui având un rol secundar. A doua zi va fi ultima a Alinei la filmări. Paul decide să filmeze o scenă nud cu ea, dar lucrurile se schimbă şi, în loc să filmeze scena nud, Paul îi spune producătorului că suferă din cauza ulcerului. Treptat, filmul şi realitatea se suprapun, iar la filmare se întâmplă ceva neaşteptat. Filmul a fost proiectat în premieră în Suedia la Festivalul de la Göteborg, în februarie 2014.

Filmul lui Corneliu Porumboiu "Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism" îi are în distribuţie pe Bogdan Dumitrache, Diana Avrămuţ, Mihaela Sîrbu şi Alexandru Papadopol.

Corneliu Porumboiu este unul dintre cei mai importanţi regizori din noua cinematografie românească, alături de nume precum Cristi Puiu, Cristian Mungiu şi Radu Muntean. A luat premiul pentru debut Camera d'Or la Festivalul de Film de la Cannes în 2006, pentru "A fost sau n-a fost?", o comedie despre cum a fost trăită revoluţia din 1989 într-un oraş de provincie. S-a întors la Cannes, în secţiunea Un Certain Regard, în 2009, cu "Poliţist, adjectiv". Filmul a primit premiul FIPRESCI şi premiul juriului secţiunii Un Certain Regard.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici