Cannes 2010: Pelicula "Tournée", de Mathieu Amalric, recompensată cu premiul FIPRESCI - VIDEO

Lungmetrajul "Tournée", în regia lui Mathieu Amalric, a primit, sâmbătă, premiul FIPRESCI (Fédération Internationale de la Presse Cinématographique) pentru competiţia oficială a Festivalului de Film de la Cannes (12 - 23 mai), informează lefigaro.fr

28 afișări
Imaginea articolului Cannes 2010: Pelicula "Tournée", de Mathieu Amalric, recompensată cu premiul FIPRESCI - VIDEO

Cannes 2010: Pelicula "Tournée", de Mathieu Amalric (Foto), recompensată cu premiul FIPRESCI (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Filmul lui Amalric este în cursă pentru trofeul Palme d'Or, care va fi decernat duminică seară.

Două alte premii FIPRESCI au mai fost acordate filmului unguresc "Pal Adrienn", de Agnes Koksis (peliculă care a rulat în secţiunea Un Certain Regard) şi peliculei "Todos vos sodes capitans", primul lungmetraj al spaniolului Olivier Laxe (care a rulat în Quinzainne des Réalisateurs).

Pe de altă parte, premiul juriului ecumenic a revenit filmului "Des hommes et des dieux", în regia lui Français Xavier Beauvois. Juriul ecumenic, care a reunit şase personalităţi protestante şi catolice, a apreciat că filmul "Des hommes et des dieux" este unul "de o mare frumuseţe plastică, care este dublată de o interpretare remarcabilă şi ritmată de o alternanţă a muncilor de la câmp cu liturghia".

Tot acest juriu a mai decernat două menţiuni speciale: una filmului "Another Year", al britanicului Mike Leigh, care "cu o artă a regiei minunată şi cu mari actori prezintă relaţii adevărate" şi una peliculei "Poetry", realizată de sud-coreeanul Xavier Beauvois.

Cea de-a 63-a ediţie a Festivalului de la Cannes are loc în perioada 12 - 23 mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici