Care sunt cele mai comune nouă escrocherii de pe Facebook şi cum să te fereşti de ele

Cu toţii am văzut "aplicaţia irezistibilă" care îţi arată cine ţi-a văzut profilul sau am citit mesajele incitante ale unui prieten, care ne îndeamnă să dăm click. Unele escrocherii sunt evidente şi uşor de ocolit, dar altele încă mai păcălesc utilizatorii. Astfel că, în ciuda numeroaselor setări de securitate ale Facebook, siguranţa reţelelor sociale rămâne în mâinile utilizatorilor, scrie Huffington Post, care a făcut o listă a celor mai comune nouă escrocherii pe Facebook.

4231 afișări
Imaginea articolului Care sunt cele mai comune nouă escrocherii de pe Facebook şi cum să te fereşti de ele

Care sunt cele mai comune nouă escrocherii de pe Facebook şi cum să te fereşti de ele

Una dintre escrocherii îi ademeneşte pe utilizatori (prin titluri care îţi iau ochii sau oferte prea bune să fie adevărate) să copieze un cod în browser-ul lor. Odată instalat în calculator, malware-ul începe să trimită spamuri în lista de prieteni a victimei. Printre "ofertele" cu care utilizatorii sunt ademeniţi, se numără posibilitatea vizionării de poze şi videouri cu Osama bin Laden mort sau consultarea listei celor care ţi-au văzut profilul.

Citeşte mai multe despre escrocheriile de pe Facebook pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici