Care sunt semnele unui calculator virusat

Calculatorul nu mai merge aşa cum erai obişnuit? Se mişcă în reluare, îţi dispar documente, nu poţi accesa Internetul, îţi apar tot felul de ferestre cu anunţuri? Este cazul să faci o verificare!

1030 afișări
Imaginea articolului Care sunt semnele unui calculator virusat

Care sunt semnele unui calculator virusat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Specialiştii Panda Security au pus cap la cap un ghid simplu cu cele mai des întâlnite semne care îţi spun că ai calculatorul infectat :

1. Apar pe ecran tot felul de ferestre "pop-up" şi mesaje publicitare, precizând că PC-ul este infectat şi că are nevoie de protecţie. Acesta este un exemplu tipic de infectare. Este vorba fie de un program spion ("spyware") în computer sau de o infectare cu un antivirus fals (numit şi "rogueware").

2. Computerul funcţionează foarte încet - Acesta poate fi un simptom pentru multe cauze, inclusiv infectarea cu un virus. În cazul în care s-a produs infectarea cu un virus, vierme sau troian, acestea pot consuma resursele calculatorului, făcându-l să funcţioneze mai greu decât de obicei.

3. Anumite aplicaţii nu pornesc - De câte ori aţi încercat să porniţi o aplicaţie din meniul start sau de pe desktop şi nimic nu se întâmplă? Uneori se poate deschide chiar un alt program. Ca şi în cazul anterior, poate fi vorba de orice altă problemă, însă este cel puţin un simptom care vă spune că ceva nu este în regulă.

Citeşte mai multe despre semnele unui calculator virusat pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici