Cartea de 10 lei, motivul ediţiei de anul acesta a Târgului Bookfest

Târgul de carte Bookfest 2010 a început, miercuri, în deja tradiţionalele pavilioane 13-17 de la Romexpo din Capitală, cu mai puţin miros de mici în împrejurimi, standuri de informare cu touch screen şi foarte multe reduceri.

84 afișări
Imaginea articolului Cartea de 10 lei, motivul ediţiei de anul acesta a Târgului Bookfest

Cartea de 10 lei, motivul ediţiei de anul acesta a Târgului Bookfest (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Cartea la 10 lei este motivul de anul acesta al târgului, regăsindu-se la aproape fiecare stand.

Astfel, la standul editurii Nemira, un banner uriaş îi anunţă pe cititori că au 250 de titluri la preţuri cuprinse între 5 şi 10 lei. Printre cărţile care fac parte din promoţie se numără titluri de Stephen King şi Julian Barnes, dar şi "Histoire des histories vue par Mircea Nedelciu", varianta bilingvă a infamei "Poveşti a poveştilor" de Ion Creangă. De asemenea, cărţi pentru copii scrise de autori străini sau români pot fi achiziţionate la acelaşi preţ.

Şi editura Litera a venit la târg cu reduceri substanţiale. Atlasele sunt disponibile, la Bookfest, la preţul de 99 de lei, de la preţul întreg de 149 de lei. De asemenea, "Enciclopedia concisă Britannica" poate fi achiziţionată la 175 de lei, faţă de preţul din librării, de 299 de lei.

La standul Humanitas, volume din colecţia "Cartea de pe noptieră" pot fi cumpărate la preţul de 9,9 lei.

Şi Polirom are, la stand, "un munte" de volume la 10 lei, pe lângă tradiţionala reducere de 10-25%.

Curtea Veche prezintă, la standul realizat din lemn, o piramidă cu volume la 5 lei.

Şi Tritonic s-a pregătiti în acelaşi mod, punând la dispoziţia cititorilor cărţi din colecţia "Crime Scene", la acelaşi preţ. De altfel, cei care vizitează târgul pot cumpăra, de la standul aceleiaşi edituri, cărţi cu teme poliţiste alături de revista Flacăra, contra sumei de 10 lei.

Editura Noi practică, de asemenea, reduceri de 25% la albume şi de 30%, la atlase.

Urmărirea reducerilor, însă, nu este o sarcină uşoară. La unele standuri poate fi un adevărat joc de strategie. La Rao, reducerile sunt grupate pe familii de buline. Pentru cărţile cu bulină albastră se aplică o reducere de 10%, la prima carte, şi de 30%, la a doua carte. Pentru bulina roz, se aplică o reducere de 10%, la prima carte, şi de 25%, pentru a doua carte.

La intrarea în standul Corint tronează un pachet uriaş cu volume din "Amintiri în Alb şi Negru", de Dan Negru. Corint are o ofertă variată de cărţi pentru copii, inclusiv din seria celebrului Terry Pratchett, la 10 lei.

Editura Art s-a prezentat, la Bookfest, ca în fiecare an, cu acelaşi stand cochet, cu pătrăţele din lemn. Una dintre vedetele ofertei, cartea grafică "Persepolis", poate fi achiziţionată la 39 de lei, faţă de preţul din librării de 50 de lei.

Dar spaţiul rezervat Bookfest nu este dedicat doar cărţilor. "Şoriceii de bibliotecă" pot veni cu clasa ori cu părinţii în spaţiul amenajat special pentru ei, unde pot asculta celebrităţi citindu-le poveşti. Editura Shambala a adus la târg licori şi creme naturiste, care pot fi cumpărate de adepţii curentelor "bio" sau "eco". Nostalgicii pot cumpăra, de la standul e-media, DVD-uri cu aventurile simpaticului pinguin Pin-Pin, spectacole de teatru memorabile şi filmele-cult "Cu mâinile curate" şi "Secretul lui Nemesis". Dar şi cei mai conectaţi la noile tehnologii pot găsi lucruri care îi interesează: aceştia pot cumpăra e-book reader-ul Iriver, la preţul de 999 de lei.

Joi, printre cele mai importante evenimente de la Bookfest se numără lansarea volumului "După 20 de ani. 1989", de Ion Iliescu, şi mesele rotunde "Viitorul cărţii electronice" şi "Ziar + Carte - O soluţie de criză sau o alianţă pe termen lung?".

Cea de-a cincea ediţie a Salonului Internaţional de Carte Bookfest se desfăşoară între 9 şi 13 iunie, în pavilioanele 13-17 de la Romexpo.

Anul acesta, ţara invitată este Spania.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici