Cartea despre profetul Mohamed retrasă de pe piaţă, publicată la o altă editură

Controversatul roman istoric "The Jewel of Medina", care a fost retras de pe piaţă de editura Random House de teamă că ar genera reacţii negative din partea comunităţii musulmane, va fi publicat la o editură din Germania, a anunţat autoarea, Sherry Jones, într-un interviu.

141 afișări
Imaginea articolului Cartea despre profetul Mohamed retrasă de pe piaţă, publicată la o altă editură

Cartea despre profetul Mohamed retrasă de pe piaţă, publicată la o altă editură

Potrivit declaraţiilor jurnalistei Sherry Jones, al cărei roman de debut stârneşte controverse chiar şi înainte de apariţie, "The Jewel of Medina" va fi publicat în octombrie, în limba engleză, informează publicaţia Leipziger Volkszeitung.

Autoarea a refuzat să dea numele publisherului sau să furnizeze mai multe detalii, dar a spus că nu crede în presupunerile conform cărora romanul ar putea provoca reacţii violente din partea comunităţilor musulmane.

"Presupunerile conform cărora musulmanii vor răspunde violent la apariţia cărţii sunt absurde", a spus Jones precizând că "orice persoană care va citi romanul va observa că onorează imaginea profetului şi a soţiei sale favorite", a spus aceasta.

Random House Publishing Group, companie care aparţine companiei germane de media Bertelsmann AG, a recunoscut că a retras cartea despre profetul Mohamed şi cea de-a noua soţie a sa, A'sha, pentru că surse "credibile" au avertizat că "ar putea incita un segment radical de adepţi islamici la acte de violenţă".

"Faptul că una dintre cele mai mari edituri din lume refuză să publice o carte din cauza unui avertisment aruncă o perspectivă sumbră asupra libertăţii de expresie în Statele Unite", a declarat Jones în cadrul interviului pentru ziarul Leipziger Volkszeitung

Romanul a fost programat pentru publicare şi în alte ţări, incluzând Italia, Spania, Brazilia şi Ungaria.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici