Cărţi şi texte străvechi din biblioteca Vaticanului şi cea a Universităţii Oxford, postate online

Reprezentanţii a două biblioteci prestigioase - The Bodleian Libraries de la Universitatea Oxford şi Biblioteca Apostolica Vaticana (BAV) - au anunţat, joi, că vor digitaliza peste 1,5 milioane de cărţi şi texte străvechi, pe care le vor posta gratuit pe internet.

636 afișări
Imaginea articolului Cărţi şi texte străvechi din biblioteca Vaticanului şi cea a Universităţii Oxford, postate online

Cărţi şi texte străvechi din biblioteca Vaticanului şi cea a Universităţii Oxford, postate online

Colecţiile ce vor fi digitalizate se vor concentra asupra a trei domenii majore: manuscrise din Grecia Antică, cărţi tipărite în secolul al XV-lea şi manuscrise evreieşti şi primele cărţi tipărite.

Aceste domenii au fost alese întrucât ocupă o pondere importantă în colecţiile ambelor biblioteci şi pentru faptul că sunt foarte importante în procesul educaţional.

Două treimi din textele ce vor fi digitalizate provin de la BAV, iar o treime, de la Bodleian Libraries.

Acest proiect va fi realizat cu ajutorul unei finanţări de 2 milioane de lire sterline (3,17 milioane de dolari), oferită de Fundaţia Polonsky.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici