Casa Albă reproşează televiziunii Fox că a început "un război contra lui Obama"

Confruntată cu criticile din partea instituţiilor media, Casa Albă a decis să treacă la ripostă, vizând în special postul TV conservator Fox News, pe care îl acuză pur şi simplu că i-a declarat "război lui Barack Obama".

20 afișări
Imaginea articolului Casa Albă reproşează televiziunii Fox că a început "un război contra lui Obama"

Prezentatorul Fox News Glenn Beck (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Anita Dunn, directoarea de comunicare a Casei Albe, a fost cea care a formulat această acuzaţie în cadrul unor interviuri acordate, în ultimele zile, postului TV CNN, revistei Time şi cotidianului New York Times.

Barack Obama se confruntă cu o opoziţie în creştere vizavi de proiectul său de reformă a sistemului sanitar, o nelinişte crescândă a opiniei publice în ceea ce priveşte conflictul afgan şi o continuă teamă generată de starea economiei. Preşedintele american a suferit un eşec şi prin respingerea candidaturii oraşului Chicago din cursa pentru organizarea Olimpiadei de Vară din 2016, fără a mai lua în calcul Nobelul pentru Pace, care i-a adus mai multe probleme decât foloase.

În acest context, Anita Dunn a declarat, pentru ediţia de luni a New York Times, referindu-se la postul Fox News al lui Rupert Murdoch, că acesta urmează să fie tratat de Casa Albă "aşa cum sunt trataţi adversarii".

"Deoarece duc un război împotriva lui Barack Obama şi a Casei Albe, nu suntem obligaţi să reacţionăm ca şi când ar fi vorba de comportamentul normal al unei organizaţii de presă", a spus ea.

Cu câteva înainte de a face aceste declaraţii, Dunn, strateg în comunicare cu orientare democrată, a denunţat, în Time, postul Fox News, despre care a spus că este o televiziune "a jurnalismului de opinie deghizat în canal de ştiri".

"În realitate, Fox News acţionează deseori ca un canal auxiliar Partidului Republican", a insistat ea, într-o declaraţie pe CNN, în care avertiza că Casa Albă "nu va rămâne un martor pasiv" în faţa opozanţilor săi care "vor să-l înlăture pe preşedinte şi administraţia sa".

Riposta a luat în special forma unui mesaj publicat pe blogul Casei Albe, Whitehouse.gov, în care erau denunţate "minciunile Fox" şi "o tentativă de defăimare vizând eforturile administraţiei pentru a obţine organizarea Olimpiadei".

Blogul Casei Albe îl atacă în special pe Glenn Beck, prezentator conservator al unei emisiuni pe Fox News, pe care îl acuză că a lansat atacuri având ca scop creşterea audienţei.

Glenn Beck, critic înrăit al administraţiei Obama, l-a calificat drept "rasist", în iulie, pe primul preşedinte negru al Statelor Unite, afirmând că acesta "are o ură profundă faţă de albi".

În opinia lui Larry Sabato, director al al unui centru specializat în politică de la Universitatea Virginia, este posibil ca administraţia de la Casa Albă să atace Fox News deoarece "democraţii încep să fie din ce în ce mai critici faţă de Obama".

În legătură cu atacurile din partea Casei Albe, conducerea Fox News nu a comentat, făcând trimitere la declaraţiile lui Michael Clemente, vicepreşedintele său pentru media.

Atacând Fox News "în loc să guverneze, Casa Albă este în continuare în modul «de campanie»", a spus Clemente, care a sfătuit administraţia "să îşi consacre energiile către problemele importante care îi neliniştesc pe alegători".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici