Casa Christie's a vândut opere impresioniste în valoare de 140 de milioane de euro

Casa de licitaţii Christie's, care a deschis, luni seara, săptămâna vânzărilor de artă impresionistă şi modernă, la Londra, a anunţat că a vândut opere în valoare de 140 de milioane de euro.

3 afișări
Imaginea articolului Casa Christie's a vândut opere impresioniste în valoare de 140 de milioane de euro

Tabloul "La Femme au chapeau" (1938) de Pablo Picasso

Tabloul "La Femme au chapeau" (1938) de Pablo Picasso, punctul de atracţie al serii, a fost vândut cu 5,7 milioane de lire sterline (7,59 milioane de euro).

Alte vedete ale serii de luni au fost "L'Ouled Nail" (1910) de Kees van Dongen, adjudecat pentru 5,6 milioane de lire (7,44 milioane de euro), o sumă aproape dublă faţă de preţul estimat la deschiderea licitaţiei, de 3 milioane de lire.

Opt lucrări aparţinând artistului austriac Egon Schiele, printre care şi "Mutter und Kind" (vândută pentru 2,9 milioane de lire), inspirată de profesorul său, Gustav Klimt, au adus încasări de 11,66 milioane de lire.

În total, prima seară a licitaţiei a generat 105,4 milioane de lire (139,6 milioane de euro), dând astfel tonul unei săptămâni care ar trebui să aibă rezultate excepţionale cu noi recorduri aşteptate pentru opere impresioniste, moderne, atât din perioada ce a urmat celui de-al doilea război mondial, cât şi contemporane.

Pentru Christie's, deţinută de omul de afaceri francez François Pinault, aceste vânzări ar urma să atingă circa 365 milioane de euro, adică un "record european", potrivit casei de licitaţii.

Pe de altă parte, Sotheby's, concurenta directă a casei Christie's, urma să propună, pentru seara de marţi, 77 de opere impresioniste şi moderne, printre care un Picasso, "Tête de femme", care o reprezintă pe Dora Maar întinsă (estimat la o sumă cuprinsă între 8,5 şi 11 milioane de euro).

Sotheby's mai scoate la vânzare un Cézanne, "Poires et couteau" (2,2 - 3 milioane de euro), "La Loge" de Renoir (3,2 - 4,5 milioane de euro), sau un tablou rar al pictorului expresionist german Franz Marc, "Chevaux paissant III" (Grazing Horses III), singurul din serie care se află în posesia unei persoane private (estimat la 8,3 - 11,2 milioane de euro).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici