Castelul Bran, redeschis în prezenţa Arhiducelui Dominic de Habsburg - VIDEO

Arhiducele Dominic de Habsburg şi surorile sale, Maria Magdalena Holzhausen şi Elisabeth Sandhofer, proprietarii Castelului Bran, au redeschis oficial, luni, monumentul istoric, în prezenţa prefectului Braşovului, Ioan Gonţea, şi a primarului Branului, Ioan Hermenean.

524 afișări
Imaginea articolului Castelul Bran, redeschis în prezenţa Arhiducelui Dominic de Habsburg - VIDEO

Arhiducele Dominic de Habsburg (Imagine din arhivă; Daniel Mihăilescu/Mediafax Foto)

La ceremonia de redeschidere a Castelului Bran au mai fost prezenţi secretarul de stat în ministerul Truismului, Sorin Munteanu, şi alţi membri ai familiei arhiducelui de Habsburg.

Dominic de Habsburg a declarat că speră ca cei care vor vizita castelul să simtă prezenţa Reginei Maria şi a Principesei Ileana la fel cum o simte el. Totodată, a spus că speră să reuşească să atragă cât mai mulţi investitori în zona Branului şi să nu îi dezamăgească pe turişti şi pe locuitorii acestei zone.

După ce Ministerul Cultirii şi Cultelor a retras majoritatea obiectelor din Castelul Bran, acestea au fost înlocuite cu obiecte şi mobilier care au aparţinut familiei de Habsburg, printre cele mai preţioase fiind Coroana, sceptrul şi un pumnal de argint care au aparţinut Regelui Ferdinand, o fotografie-portret a Principesei Ileana cu semnătura acesteia, un acoperământ al patului Reginei Maria, precum şi câteva piese de mobilier, dar şi o carte de oaspeţi care a aparţinut Reginei Maria şi care prezintă istoria completă a vizitatorilor de seamă ce s-au oprit la Bran.

Video Stirileprotv.ro

Potrivit unui reprezentant al aministraţiei Castelului Bran, Lia Doru Trandafir, în castel va fi amenajată şi o sală de proiecţii cu imagini ale Arhivei Naţionale de Film despre istoria familiei regale şi a castelului, o cameră a costumelor familiilor regale, precum şi o sufragerie.

Sursa citată a adăugat că în Turnul Rotund al castelului va fi amenajat un apartament de lux, pentru cei care vor să stea să petreacă o noapte în Castelul Bran.

"Vrem ca turiştii să vină şi să revină la Castelul Bran şi să nu-l viziteze pe fugă, ci să petreacă câteva zile aici, la Bran", a spus Trandafir, care a mulţumit tuturor miniştrilor Culturii - Ion Caramitru, Răzvan Teodorescu, Adrian Iorgulescu - care "au slujit bine acest castel".

Corin Trandafir, reprezentant al familiei de Habsburg, a spus că proprietarii castelului intenţionează să restaureze Casa de Ceai a Reginei Maria, aflată în incinta domeniului Bran, care să fie apoi deschisă publicului.

Într-una din camerele castelului, a fost amenajată şi o cameră "Bram Stoker", unde este prezentată legenda lui Vlad Ţepeş (cunoscut şi ca Vlad Dracul), precum şi a mitului lui Dracula.

Preţul biletelor pentru intrarea în castel va rămâne neschimbat, respectiv 12 lei pentru adulţi, şase lei pentru studenţi, elevi şi pensionari şi gratuit pentru copii sub şase ani.

Duminică, la Bran, a fost inaungurată în prezenţa ministrului Culturii, Theodor Paleologu, Vama Medievală, unde au fost depozitate majoritatea colecţiilor din Castelul Bran.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici