Cătălin Mitulescu: Nu mi-e teamă că vreau să ajung la public cu filmele mele

Cătălin Mitulescu, regizorul filmului "Loverboy", care reprezintă România, anul acesta, în secţiunea Un Certain Regard a Festivalului de la Cannes (11 - 22 mai), a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că nu se teme să realizeze filme cu succes la public, rămânând, în acelaşi timp, un autor.

156 afișări
Imaginea articolului Cătălin Mitulescu: Nu mi-e teamă că vreau să ajung la public cu filmele mele

Cătălin Mitulescu: Nu mi-e teamă că vreau să ajung la public cu filmele mele (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

"Voi rămâne un autor. Asta nu pot să schimb. Ce pot să fac este să spun poveşti care să emoţioneze publicul din ce în ce mai mult", a spus el. Mitulescu a declarat că în realizarea filmului a fost inspirat de cei doi actori care joacă în rolurile principale, George Piştereanu şi Ada Condeescu.

"Pentru mine, a fi la Cannes înseamnă să fii cu cei pe care îi iubeşti din industrie", a spus acesta, adăugând că ediţia de anul acesta a festivalului de pe Croazetă este una foarte puternică.

Producătorul peliculei, Daniel Mitulescu, a declarat că prezentarea filmului la Cannes este o probă de foc pentru echipa lungmetrajului. Totuşi, acesta a spus că distribuţia în ţară este "cea mai importantă probă" pentru filmul "Loverboy".

Echipa "Loverboy" se pregăteşte să plece la Cannes, unde filmul va fi proiectat pe 18 mai. De altfel, George Piştereanu a spus că acolo va vedea pentru prima dată filmul în care a jucat, lucru care îi va "tripla" emoţiile.

"Loverboy" este povestea lui Luca, un tânăr de 20 de ani, care seduce femei pentru a le plasa unei reţele de prostituţie. Luca se îndrăgosteşte de una din potenţialele sale victime. Este vară pe malul Dunării, la Hârşova. Muzica bubuie din maşinile luxoase, fetele sunt bronzate şi Veli fuge de-acasă în patul lui Luca. Prima dragoste n-a fost niciodată mai periculoasă de atât.

Alături de George Piştereanu şi Ada Condeescu joacă Bogdan Dumitrache, Clara Vodă, Adina Galupa, Coca Bloos, Ion Besoiu, Remus Mărgineanu şi Alexandru Mititelu şi mulţi alţi actori neprofesionişti, într-o distribuţie de peste 30 de artişti.

Filmările au avut loc în 15 locaţii din Constanţa şi împrejurimi, în septembrie - octombrie 2010, avându-l ca director de imagine pe Marius Panduru, cu care Strada Film a lucrat la toate celelalte trei filme de lungmetraj produse de companie - "Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii", "Ryna" şi "Eu când vreau să fluier, fluier".

O producţie Strada Film, "Loverboy" este coprodus de Chimney Pot şi Film I Vast şi realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei din România, avându-i ca producători pe Daniel Mitulescu, Cătălin Mitulescu şi Marcian Lazăr.

Cătălin Mitulescu şi-a făcut debutul regizoral în anul 2006, cu lungmetrajul "Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii". Filmul a câştigat premiul Un Certain Regard pentru cea mai bună interpretare feminină - Dorotheea Petre - la Festivalul de la Cannes în 2006.

Anul acesta, preşedintele secţiunii Un Certain Regard este regizorul Emir Kusturica.

"Loverboy" va concura, anul acesta, printre altele, alături de filme semnate de Gus Van Sant ("Restless") şi Kim Ki-duk ("Arirang").

Cea de-a 64-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes se va desfăşura în perioada 11 - 22 mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici