Muzica pe înţelesul tuturor. Ce ar fi ascultat Mozart sau Vivaldi, în zilele noastre

  • La 20 de ani Mozart cânta la toate instrumentele
  • Vivaldi şi Mozart sunt îngropaţi în acelaşi cimitir din Viena
  • Învaţă istoria muzicii prin cursuri online
1153 afișări
Imaginea articolului Muzica pe înţelesul tuturor. Ce ar fi ascultat Mozart sau Vivaldi, în zilele noastre

Tu ce crezi că ar fi ascultat Vivaldi în zilele noastre? Sau cum crezi că s-ar fi îmbrăcat Mozart? Dacă te-ai gândit vreodată cum ar fi trăit aceşti compozitori în viaţa contomporană, Radu Mihalache, muzicolog, îţi poate spune.

Ce ar asculta Mozart?Sigur s-ar îmbăca cât se poate de la modă şi ar fi cât se poate de modern. El era un tip foarte modern la vremea lui, era un tip cu un mare simţ al umorului. Cred că Vivaldi ar fi fost rocker daca ar fi trăit în zilele noastre, cred că asta ar fi ascultat. Ar avea sigur cele mai bune gadgeturi, ar fi la modă cu tot ce se înâmplă, sigur, sigur, sigur”, crede Radu Mihalache.

Dacă vrei să afli şi mai multe detalii interesante cum ar fi că Vivaldi suferea de astm sau că Mozart era scund (avea puţin peste 1,52 metri), atunci Radu îţi poate explica istoria muzicii pe înţelesul tău.

Aceste 5 ateliere de la Fundaţia Calea Victoriei sunt defapt, să zic, un tot unitar. Este să zicem o abordare catchy pe care am făcut-o. Este în esenţă o modalitate de a atrage un public cât mai divers la curs.”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici